Artikler på Nørre Djurs Web
Blå Flag-stationen lukker for i sommer

Det relativt dårlige sommervejr har ikke været nogen hindring for besøgstallet på Blå Flag-stationen i Fjellerup. Næsten 11.500 mennesker har der været igennem tælleapparatet i sommerens løb, og det er generelt mere tyskerne og nordmændene, end det er danskerne, der har benyttet sig af tilbuddet om at få en masse at vide om badevandet og om dyre- og planteliv i havet og langs med Djurslands nordkyst. Sommerens besøgstal viser en lille fremgang i forhold til sidste år. For børnene er den største oplevelse på stationen nok det bassin, hvor de kan få lov til at røre ved fisk, krabber o.lign., og for de voksne er det spændende at se skelettet af den kaskelothval, der strandede ved Gjerrild Nordstrand i 1996.
Blå Flag-stationens daglige leder er naturvejleder Niels Jessen. Han oplyser, at stationen nu er lukket indtil efterårsferien for private besøgende, men børnehaver og andre institutioner kan godt få en rundvisning uden for sæsonen, blot ved at ringe til ham på tlf. 40 50 23 65.

Læs også Mikkel Errboes artikel i Dagbladet Djursland, mandag d. 14. august!


Sommerens dejligste læserbrev: Ros til Blå Flag-stationen
I lokal bladene fandt vi denne sommer et dejligt læserbrev fra en dame i Farum:

Kære borgmester!
Jeg vil på mine børns og egne vegne takke mange gange for dejlige ferieoplevelser på Djursland og især i Nørre Djurs Kommune.
Jeres kommune rummer mange naturskatte og en pragtfuld natur, som vi byboere nyder godt af, når vi er på ferie.
Jeg vil specielt takke for den gode oplevelse, som jeg og mine 3 børn (5-7-16) havde på, i og omkring Blå Flag-stationen i Fjellerup. Her havde både jeg og børnene en pragtfuld tid, hvor vi under kyndig vejledning fra natur-vejleder Niels Jessen fik indsigt i den maritime og geologiske verden. Børnene fangede og fandt mange spændende ting og fik via Niels (og afløseren Mia) en meget kyndig vejledning om, hvad de havde fundet. Herefter fik de særligt flotte fangster lov til at blive sat ned i akvarierne, så andre kunne se dem. Noget fangst blev brugt til foder, hvilket gav god indsigt i fødekædens mysterier.
Efter et besøg på Sangstrup Klint tog vi vores fund (div. fossiler) med ned til Blå Flag-stationen, hvor vi fik lov til at se nærmere på tingene i mikroskop og fik gode, pædagogiske forklaringer, om hvad vi havde fundet, og hvordan fossilerne var blevet til.
Jeg kan opsummere, hvad vi lærte:
- at bestemme små dyr i mikroskop
- at bestemme netindfangede småfisk
- at bestemme diverse fossiler
- at værne om naturen og dens skatte
Disse ting kan læres i et klasselokale, men det er tidligere bevist, at "learning by doing" er den bedste vej til forståelse for emnet. Jeg tror ikke, at de kunne have lært det samme på et år i skolen.
Vi satser på at vende tilbage, både til Djursland, Nørre Djurs Kommune og, ikke mindst, Blå Flag-stationen i kommende ferier.
Til slut vil jeg takke for det gode initiativ, det er at have en bemandet Blå Flag-station. Det har en meget stor værdi for forståelsen af naturen - og for turismen i området.

Med venlig hilsen,
Pia Sandau (+ Jes, Nicole og Ida),
Munkehøjvænge 20,
3520 Farum.

Kilde: Grenå Bladet

[ Dagsoversigt | Arkiv ]

Skrevet af Rex, redaktion 11, den 15-08-2000
Copyright Nørre Djurs Web 2000