Frugttærte med marcipan og friske danske jordbær kan let blive et af sommerens højdepunkter.
I mange haver og ved gårdbutikker langs de mindre biveje vrimler det med friske jordbær. Og nyplukkede danske jordbær er noget ganske særligt med deres dejlige kraftige smag af bær og en fin sødme skabt af solens varme stråler.
Opskriften på denne lækre frugttærte, der kombinerer friske, læskende jordbær og flødeskum passer perfekt til en sommer-hygge-dag på terrassen. Frugttærten er let og hurtig at lave, og den kan laves i forvejen og stilles i køleskabet - klar til brug.
Frugttærte med marcipanbund og jordbær 8-10 pers.
Marcipanbund:
2 store æg ell. 3 mellemstore æg
200 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 g ODENSE Ren RÃ¥ Marcipan
Reven skal af 1 appelsin
Pynt:
Flødeskum eller vanilje is og friske jordbær
Fremgangsmåde:
Smør en springform med løs bund (24 cm). Pisk æg og sukker til en tyk creme og vend forsigtigt mel i og blandet med bagepulver. Riv ODENSE Ren Rå Marcipan groft og vend den i dejen sammen med appelsinskal. Hæld dejen i formen. Bagetid: ca. 30 min. i en 175º varm ovn. Pynt den afkølede kage med flødeskum eller is og jordbær.
Tips: Tærten kan også laves med bagt frugt. Følg opskriften, men kom 150 g frosne bær, fx solbær, blåbær eller kirsebær over dejen. Dæk frugten med 50 g koldt smør i skiver og bag tærten. Bagetid: Ca. 35-40 min. i en 175º varm ovn. Pynt den afkølede kage med flødeskum eller is og jordbær. Find flere lækre opskrifter og sommerdesserter på www.odense-marcipan.dk
Kilde: grenå bladet
jimmi