Deltag i Bededagsferieaktiviteterne på Dansk Landbrugsmuseum fra fredag til søndag d. 16-18/5 kl. 11-14
I bededagsferien sætter Dansk Landbrugsmuseum spot på et af de kendte, traditionelle brødkorn: hveden. Børn og deres voksne inviteres med til at bage i museets køkken, hvor man også kan prøve at kærne smør til at smøre på det lune bagværk. I mange hjem er det en fast tradition at spise lune hveder aftenen før store bededag. Men hvor stammer traditionen fra ? - Og hvordan bager man en lækker hvede anno 2014 ? - Det kan man blive klogere på, hvis man besøger Dansk Landbrugsmuseum i bededagsferien. Her er køkkenet åbent, og man kan under kyndig vejledning fra museets bager fremstille sine egne lækre hveder.
 Der bages hveder.
|
Historien om hveden – helt kort.
Hvederne stammer fra en tid, hvor store bededag var en arbejdsfri bede- og bodsdag. Fra klokkeringning aftenen før store bededag skulle alt arbejde ophøre, også bagerens. Derfor sørgede han for, at man dagen inden helligdagen kunne købe hvedeknopper, som så kunne lunes på selve store bededag. Efterhånden udviklede traditionen sig imidlertid til, at man spiste de friskbagte, lune og sprøde hveder allerede aftenen inden store bededag.
Arrangementet er rettet mod børn fra 7 år og deres voksne.
Deltagelse koster 20 kr. pr. person, der ønsker at bage (to hveder).
Det er hér dét sker:
Dansk Landbrugsmuseum
Randersvej 4, Gl. Estrup
8963 Auning
Tlf: 86483444
Fax: 86484182
www.gl-estrup.dk
Kilde: Dansk Landbrugsmuseum.
/Bjarke.