Følgende indlæg handler om radikale ønsker til sammenlægningsprocessen i Syddjurs:
Hvor skal rådhuset ligge? Dét spørgsmål får man ofte, når talen kommer ind på kommunesammenlægningen.
Spørgsmålet er selvfølgelg vigtigt, specielt når det ses i sammenhæng med at fastholde og tiltrække nye medarbejdere. Tilfredse og engagerede medarbejdere er den vigtigste forudsætning for, at vi i Syddjurs kan skabe dén pionérånd, der er nødvendig for en velfungerende kommune med et højt serviceniveau.
Samtidig med kommunesammenlægningen tilføres kommunen en lang række opgaver, der i dag varetages af amterne. En vellykket løsning af nye opgaver forudsætter, at vi kan tiltrække medarbejdere, der i dag er beskæftiget i amterne og andre steder.
Stor tilfredshed hos det nuværende personale er en vigtig forudsætning for, at nye vil søge til. Desværre må personalet i omlægningsperioden leve med mange ubesvarede spørgsmål, eksempelvis hvilken afdeling skal jeg arbejde i fremover? Skal jeg have nye opgaver?
Mange spørgsmål kan først besvares, når vi kommer et stykke ind i 2006, og derfor skal der gøres en stor indsats for at sikre, at alle kommunalt ansatte føler sig godt behandlet og inddraget i projektet.
Information, åbenhed og tryghed i ansættelsen er nøgleordene. Så snart ledelsen har nye informationer, skal det videregives til alle medarbejderne, også dem med skæve arbejdstider. Det er vigtigt, at det huskes, og at information tilrettelægges, så der tages hensyn til alle.
Den vigtigste forudsætning for, at kommunesammenlægningens frontkæmpere – de kommunalt ansatte – bevarer gejsten og møder fremtidens udfordringer med en god portion pionérånd, er imidlertid, at de sikres tryghed i deres job. Derfor har Det Radikale Venstre for længst krævet, at der ikke må ske afskedigelser som følge af strukturreformen i en periode af tre år.
Kilde: Skrevet af den radikale byrådskandidat til Syddjurs Kommune, Carsten Bech fra Ugelbølle, i Rander
rex