Den lokale Venstre-folketingskandidat er glad for det nye Forbrugsministerium, men derfor er det naturligvis ikke meningen, at forbrugerne ikke også skal tage et ansvar. Hun skriver:
Som forbruger i Danmark hører jeg til blandt dem, som er ganske glade for, at vi nu har fået et Forbrugsministerium med dertil hørende forbrugspolitik.
I Danmark er vores rettigheder og muligheder, sammenlignet med 26 OECD-lande, ganske store.
I en undersøgelse fra 2001 ligger Danmark på en sjetteplads med hensyn til information til forbrugerne og på en syvendeplads med hensyn til forbrugernes rettigheder og muligheder for at klage.
Men jeg hører også til dem, der mener, at vi ikke, blot fordi vi har fået et ministerium, skal læne os tilbage og lægge alt ansvaret fra os.
Der udbydes tusindvis af varer, og det er selvfølgelig ikke forbrugernes ansvar at sætte sig ind i alt, hvad enkelt vare indeholder, hvordan og hvor den er produceret, men det er vores ansvar som forbrugere at stille os selv spørgsmål og bruge et øjeblik på at se på varedeklarationen.
Ønsker vi eksempelvis at købe dansk?
Findes der et alternativ til dén vare, vi står med i hånden, som er produceret i vores region, så vi dermed støtter lokalsamfundet?
Bliver der oplyst nok og henvender informationerne sig til de rette, der har brug for det?
Hvem skal betale for, at vi har en ordentlig forbrugs-/fødevarepolitik i Danmark?
Skal forbrugerne betale mere for ordentlig kvalitet, og vil vi? Og hvor meget er vi villige til at betale for, at vore fremtidige generationer kan få kvalitetsvarer?
Min holdning er, at det nytter at tage et ansvar, og det nytter at være engagerede, så vi som forbrugere også er med til, at forbrugerforholdene hele tiden bliver bedre i Danmark.
Kilde: Skrevet af Venstre-folketingskandidat Anne-Mette Winther Christiansen i Randers Amtsavis d. 13. j
rex