Det har jeg selvfølgelig gået og tænkt en del over, for det er ikke fordi jeg er særligt kristen eller har specielle kirkelige interesser. Det skyldes mere det forhold, at jeg gerne vil stille nogen ressourcer til rådighed i det lokalsamfund, hvor jeg gennem snart 30 år har boet med min familie.
Jeg ser det som en pligt at deltage aktivt i det lokalsamfund, hvor man bor - også når det drejer sig om et offentligt hverv.
Mine børn er bange for, at jeg skal blive for »kristelig«, og jeg prøver tålmodigt at forklare dem, hvilke opgaver der skal løses i menighedsrådet. Man kan på mange måder sammenligne menighedsrådet med en virksomheds bestyrelse. Lige såvel som bestyrelsen skal forholde sig til en virksomheds afsætning, skal menighedsrådet forholde sig til de tjenester og faciliteter, som sognet tilbyder. Både bestyrelsen og menighedsrådet er forpligtet til at sikre fornuftige arbejdsmæssige vilkår for sognets medarbejdere og sikre, at bygninger og kirkegården lever op til samfundets og brugernes krav.
Jeg tror, det er vigtigt at få menighedsrådsarbejdet afmystificeret, og få det bragt ned i et niveau, hvor alle kan deltage. Jeg vil arbejde for at skabe et menighedsråd, der er endnu mere i trit med det samfundet vi lever i, hvilket blandt andet kan gøres ved at have attraktive rammer og et miljø, hvor så mange som muligt bruger de faciliteter og tilbud, som sognet stiller til rådighed.
Der er i menighedsrådet rigtig mange praktiske opgaver, der skal løses, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg med min håndværksmæssige baggrund og mine erhvervsmæssige erfaringer, vil kunne hjælpe til at finde fornuftige og brugbare løsninger.
Der er igen i år kampvalg omkring posterne, hvilket jeg synes er rigtig godt, for det beviser, at det er et aktivt lokalsamfund, vi lever i. Jeg vil derfor opfordre så mange som muligt til at afgive deres stemme til menighedsrådsvalget den 9. november.
Med venlig hilsen
Lars Albæk Nielsen
Liste 5 - Den
Grundtvigske liste
Kilde: Grenaa Bladet
\jh