Mange borgere og erhvervsfolk i Sønderhald er lettede over, at deres politikere har skiftet mening og nu alligevel vil arrangere en folkeafstemning om fremtidens kommune. Til gengæld er der mange, der som nedenstående brevskriver ikke er så begejstret for idéen med, at der skal sættes 2 krydser:
”Rejseholdet, Krøniken og Ørnen er det rene ingenting i forhold til føljetonen om kommunesammenlægningen i Sønderhald Kommune.
Først melder man ud, at man ikke vil have en folkeafstemning. Dét har borgerne ingen forudsætninger for, og det er vi valgt til. Samtidig roser man sig over en kommune, hvor byrådet virkelig har styr på tingene.
Dialogmodel, nærdemokrati, decentralisering. En rigtig foregangskommune. Og dét kan vi så tro på. Lige til en middagsudsendelse på TV2, hvor den opreklamerede dialogmodel virkelig får en ridse i lakken og viser et byråd helt uden jordforbindelse.
Den viser en strejke i hjemmeplejen.
En borgmester, der er taget på sengen i bogstaveligste forstand, og et socialudvalg, som åbenbart ikke aner, hvad der foregår på de områder, man har ansvaret for. At vide, hvad der rører sig blandt borgerne samt kommunale medarbejdere, er åbenbart lukket land. Dét, man netop som folkevalgt burde være garant for.
Så kommer underskriftsindsamlingen. Der er mange. Så mange, at borgernes forudsætninger for at stemme pludselig er lige så gode som byrådets, og dét er jeg helt enig i, og man beslutter så, der skal være en folkeafstemning.
Man har fra start af sagt, at dét med at arrangere en folkeafstemning ville man have svært ved. For hvad skulle der stemmes om? Og dét har I åbenbart også haft.
For nu er man så nået frem til en afstemningsmodel, hvor der skal sættes to krydser. En første og en anden prioritet. Ellers er stemmesedlen ugyldig.
Hvor får I dét fra? Alle de borgere, der godt véd, hvor de vil hen, skal nu også stemme på en mulighed, de overhovedet ikke ønsker, for at deres stemmeseddel kan være gyldig.
Er I da helt skudt i låget? Hvad skal I bruge et sådant kryds til? Det forplumrer dog blot hele situationen, men det er måske også meningen.
Synes I virkelig selv, I har fod på situationen, eller er I også ved at få følelsen af, at I blot jokker rundt i spinaten?
Så husk på, at man behøver ikke sidde alle fire år. Man kan godt stille sit mandat til rådighed, hvis man føler, man ikke magter opgaven. Man skal blot finde en ”lovlig grund”. Det er jeg sikker på, mange vil hjælpe til med.
Vi er mange, der spændt venter på næste afsnit.”
Skrevet af Søren Laursen fra Langkastrup
Kilde: Randers Amtsavis d. 14. oktober
Rex