Ovenstående spørgsmål stilles i dag af en mand fra Enhedslisten i Randers:
”Der er brug for skattestoppet og skattelettelserne for at skabe dynamik i vores samfund! Hvad er konsekvensen sÃ¥ heraf.
Dynamikken vil jeg overlade til læserne at finde, men resultatet er dét, den enkelte borger hver dag føler, når nedskæringerne rammer ham eller hende.
Hvorfor så dét? Jo! Inden staten begyndte p disse tiltag, var der en indtægt på ca. 50% af bruttonationalproduktet, som er på ca. 1650 mia. kr.
I dag er dette reduceret til ca. 46-47%, hvilket måske ikke lyder af så meget, men én procent svarer til afskaffelsen af efterlønnen, én procent svarer til de kommunale besparelser, og resten er blevet til dagpengereform, regionsbesparelser, mindre ulandsbistand og manglende vedligeholdelse af vejnet samt offentlige bygninger o.s.v. Desuden er udgiftssiden blevet forøget med blandt andet bankpakker og krig.
Hér er det værd at bemærke, hvordan skattestoppet og skattelettelserne er blevet gennemført i ly af opsvinget, hvorved regeringen kunne sige: Dét er der selvfølgelig råd til, vi har styr på det!
Dog har vi i dag ifølge vores afgående statsminister ikke flere arbejdsløse end før de ovennævnte tiltag. Tillad mig derfor at spørge: Har skattestoppet og skattelettelserne egentlig været det hele værd?
Har flertallet altid ret?”
Kilde: Skrevet af Claus Jensen fra Randers i Randers Amtsavis d. 29. september.
/Bjarke & Rex.