Det følgende er et direkte svar fra socialministeren på et indlæg, skrevet af en fremtrædende socialrådgiver, med nogle efter ministerens opfattelse direkte forkerte konklusioner ang. kontanthjælpsloftets uheldige følger:
”Det skal altid kunne betale sig at arbejde. Derfor indførte regeringen sammen med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti et loft over kontanthjælpen. Det medvirker til at sikre, at det altid kan betale sig at tage et job og gøre en indsats.
At det kan betale sig at arbejde er drivkraften i samfundet - det står jeg ved. Men det er noget vrøvl, når Søren Andersen fra Dansk Socialrådgiverforening søndag 7. maj påstår, at jeg ønsker ulighed som drivkraft. Jeg vil ikke acceptere, at folk bare bliver parkeret på kontanthjælp. Det skaber for alvor sociale skel.
Selv med loftet over kontanthjælpen er der cirka 130.000 mennesker, for hvem det ikke kan betale sig at stå op og gå på arbejde om morgenen. Dette tal vil blot blive endnu større, hvis vi følger Søren Andersens forslag om at afskaffe kontanthjælpsloftet.
Søren Andersen påstår, at loftet over kontanthjælpen er årsagen til, at antallet af udsættelser er steget. Det er ikke rigtigt. Antallet af udsættelser er steget i perioden 2002-2004, men det var, inden kontanthjælpsloftet trådte i kraft. Der er altså ingen sammenhæng mellem de to.
Det stigende antal udsættelser er naturligvis et område, jeg tager meget alvorligt. Vi skal forebygge udsættelserne og hjælpe dem, der bliver sat ud. For at gøre det er vi nødt til at komme bagom tallene. Derfor har jeg bedt fogedretterne om at undersøge, hvor mange lejere der er sat ud, fordi huslejen ikke er betalt, hvor mange udsættelser, der vedrører børnefamilier, i hvor mange tilfælde lejeren ikke har overholdt god skik og orden o.s.v.
Muligvis er Søren Andersen ligeglad med, om lovgivningen er baseret pÃ¥ velunderbyggede overvejelser. Men det tror jeg nu, at de fleste andre sætter pris pÃ¥.”
Skrevet af Eva Kjer Hansen,
socialminister (V), i Ã…rhus Stiftstidende d. 12. maj
Kilde: Ã…rhus Stiftstidende
sof