Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 24-12-02
Læserbrev: Konservativ galimatias

Som det kan ses af dagens øvrige nyheder, har sygehusballaden ikke lagt sig endnu. For eksempel bringer vi her et indlæg fra et af de få amtsrådsmedlemmer, der er direkte imod lukningen, nemlig socialdemokraten Bent Mikkelsen, som giver De Konservative følgende opsang:

”I et udskrift fra Midtjyllands Avis` Internetside kan jeg se, at Benny Jensen, medlem af Århus Amtsråd for Konservative, er fremkommet med en idé om at bygge et helt nyt centralsygehus i Silkeborg i stedet for den udbygning, der er vedtaget i Århus Amts Sundhedsudvalg.

Jeg kan forstå, at Benny Jensen gerne ser folk køre forbi andre sygehuse for at frekventere Silkeborg, hvilket jo er en smuk tanke af en silkeborggenser; men kunne Benny Jensen ikke fortælle, hvilke sygehuse det er, folk skal køre forbi - er det de store veldrevne sygehuse i Herning og Viborg eller måske Århus-sygehusene? Det kunne da være rart at vide.

At bygge endnu et stort sygehus i det midtjyske, hvor det ikke just er afstandsbegrebet mellem de to sygehuse, der er et problem, er i mine øjne det rene galimatias. Især ikke, når der nu med de konservatives stemmer er nedlagt centralsygehuse i amtets yderområder, hvor f.eks. Grenå i fremtiden må se sig nødsaget til at køre 60 km til det nærmeste sygehus. Dette til trods for, at de konservative gik til valg for et år siden på at bevare centralsygehusene, idet de i deres valgprogram skrev:

”Sygehusstrukturen skal opretholdes med Universitetshospital og centralsygehuse, hvilket betyder, at centralsygehusene skal bevares, og at universitetshospitalet løbende skal udlægge specialopgaver til centralsygehusene for at styrke den lokale udvikling og fastholde princippet om, at alle basisbehandlinger skal kunne udføres på centralsygehusniveau.”

Gennem de sidste 12-13 år er der opbygget en stor ekspertise på universitetshospitalerne i Århus - en ekspertise, der har gjort, at Århus Amt har en omsætning på en lille milliard kroner om året ved at behandle patienter fra andre amter i Århus. Dette har ikke givet det store overskud, idet der betales til nogle standardpriser, hvor bl.a. afskrivninger på bygninger og inventar er indregnet, men det har skabt mange arbejdspladser i amtet. Det er derfor kedeligt, at det arbejde, der udføres for andre amter, og som tidligere var fordelt på de fire centralsygehuse og dermed skabte arbejdspladser for hele amtet, nu koncentreres på tre stedet: Århus, Randers og Silkeborg. Her kan man så forstå, at der efter de konservatives mening skal ske en endnu større koncentration i Silkeborg.

Er det for at være godt garderet i Silkeborg, når og hvis amterne, som de konservative ønsker, bliver nedlagt. Så kan det øvrige amt klare sig selv.”

Skrevet af det socialdemokratiske medlem af Amtsrådet, Bent Mikkelsen fra Grenå, i Grenå Bladet d. 21. december

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002