Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 20-12-2002
Flere må indskyde, før Nørre-DjurS.net kan komme fra start

Bredbåndsfolkene, der står for at etablere bredbånd i Nørre Djurs, har virkelig på det seneste måttet sande, at det ikke altid går som præsten prædiker. Næsten hver eneste dag bringer nye forhindringer, som tvinger folkene til at lægge strategien om, men vi skal hilse og sige, at de bliver ved. I dag bringer vi en pressemeddelelse fra projektleder Bjarke Nielsen:

"Som et pilotprojekt for hele Djursland er Bredbåndsforeningen DjurslandS.net som bekendt ifærd med at skabe en ukommerciel trådløs bredbåndsadgang til Internettet til en fast pris på 100 kr. om måneden i og omkring de 10 største byer i Nørre Djurs.
Da det nu har vist sig, at første halvdel af EU-tilskuddet til projektet først ydes, når halvdelen af projektet er gennemført, og resten af tilskudet først ydes, når hele projektet er gennemført, står projektet med et akut finansieringsproblem for at komme fra start. Det meste af problemet er nu overkommet, men for at projektet kan gennemføres på de lovede vilkår, og tilskuddet kan modtages, skal der endnu lånes eller kauktioneres for i alt 250.000 kr. i 6 måneder.
Nørre-DjurS.net har forhandlet med forskellige pengeinstitutter, men har ikke selv kunnet låne de manglende midler på rimelige vilkår. Hvis der findes borgere, virksomheder, institutioner eller foreninger, der har mulighed for at bringe denne hindring af vejen på gensidigt rimelige vilkår, ville det være en stor hjælp netop nu.
Vi, der frivilligt arbejder for etableringen af Nørre-DjurS.net, kunne gøre det hele meget nemt for os selv ved at bekendtgøre, at alle, der ville have del i egnsnettets muligheder, skulle indskyde 2.000 kr. forud.
Som tingene har udviklet sig, ville et indskud på 2.000 kr. fra hver af 44 brugere i hver af 10 landsbynet nemlig være nok til at betale hele etableringen kontant, selv uden EU-støtte. Dvs. alle etableringsudgifter, både til den enkeltes hjemmegrej og til den enkeltes andel i den fælles infrastruktur. - Men vi ønsker, at egnsnettet skal være for alle, der gerne vil være med. Der skal også gives adgang for dem, der ikke på én gang kan indskyde 2.000 kr., men som istedet vil kunne gøre det ved at betale 100 kr. ekstra om måneden i 2 år.
Af de omkring 300, der indtil nu har reserveret abonnement, er det kun de 100, der har valgt at betale de 2.000 kr. forud, mens de 200 har foretrukket at betale indskuddet hen ad vejen. Nu, hvor vi desværre ikke kan råde over EU-tilskudet før senere, og hvor vi ikke kan låne nok midler til at komme fra start, er dét blevet et problem, at forholdet er 2 til 1 og ikke omvendt. Kunne vi ændre fordelingen sådan, at 2 ud af 3 ville betale indskudet forud og kun 1 ud af 3 ville betale hen ad vejen, så er den nuværende finansiering tilstrækkelig til at komme fra start og gennemføre projektet. Når EU-tilskudet så sidenhen ydes, vil projektet have rigelige midler til vedligeholdelse, forbedringer og udvidelser. Derfor opfordres alle de, der ved reservationen af abonnement valgte grej-afbetaling hermed til at vurdere, om de, situationen taget i betragtning, ville kunne magte at betale indskudet på 2.000 kr. forud.
De, der måtte nå frem til, at de egentlig godt kan magte det, og på den måde kan bidrage til at fremme sagen, bedes hurtigst muligt meddele dette via Bjarke@nr-djurs.net   eller på Bøvl-værkstedets telefonsvarer på 87 79 23 61."

Indsendt til Nørre Djurs NetNyt
med ønsker om en Glædelig Jul fra
Bjarke Nielsen
Formand for Bredbåndsforeningen DjurslandS.net
og Nørre-DjurS.net- & Computer-Bøvl-miljø
Bjarke@DjurslandS.net

PS: Man kan følge egnsnettets udvikling på <http://Noerre-DjurS.net> og på <http://Boevl.dk/Fakts/default.asp>

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002