Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 19-12-2002
Tværdjursk kultursamarbejde

I julenummeret af det så glimrende kommunale nyhedsbrev faldt vi over en yderst interessant nyhed: nogle behjertede mennesker er faldet over en kulturel udviklingspulje, som åbner nogle gode muligheder for at lave spændende projekter til gavn for vores ellers så udsultede område. Skulle nogle af vore læsere være gået glip af historien, gentager vi den lige, som skrevet står:

" Kulturelle aktiviteter i Provinsen
Kulturministeriet har afsat en pulje, "Kulturministeriets Provinspulje", på 20 mio. kr. i 2003.
Puljen skal styrke kulturlivet uden for hovedstadsområdet gennem øget kulturpolitisk samarbejde om initiativer med kulturel kvalitet.
Det er vigtigt, at der skal være tale om regionale initiativer, der rummer kunstnerisk udvikling, og det er et krav, at initiativerne skal inddrage flere samarbejdspartnere, ligesom der skal ske en væsentlig medfinansiering fra kommuner, amter og/eller erhvervsvirksomheder.
Den 9. december 2002 blev "kulturaktører" fra hele Djursland indbudt til et indledende møde på Handelsskolen i Grenaa, hvor også repræsentanter fra Nørre Djurs Kommune deltog.

Mødet havde til formål at drøfte mulige ideer med de andre kulturaktører på Djursland. Der var stor interesse i at køre videre med projektet - blandt andet blev Nørre Djurs-modellen med Kulturraketten anset for at være et godt bud på, hvordan man kunne udvikle kulturen i vores region.
Næste skridt vil være at nedsætte et Djurslands Kulturråd, som skal udforme et fælles projekt med mere konkret indhold. Der vil blive indkaldt til møde først i januar måned.
Puljen i Kulturministeriet kan ikke søges uopfordret, men de interesserede regioner skal tage kontakt til Kulturministeriet med henblik på at holde et møde mellem ministeriet og det regionale kulturråd om konkrete initiativer."

Skrevet af Finn Byrialsen i Nyhedsbrev nr. 9 fra Nørre Djurs Kommune

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002