Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 19-12-2002
Læserbrev: Amtets Gravplads

I dagens udgave af Randers Amtsavis faldt vi over endnu et indlæg om hospitalslukningen. Vi har før set, at Grenå-redaktionen er pålagt et loft for, hvor lange læserbrevene må være, hvorfor de tit og ofte er tvunget til at forkorte dem. Selvfølgelig kan læserbreve ind i mellem være for lange og sluddervorne, men andre gange forsvinder sammenhængen, når der bliver forkortet.
Da vi som sagt sad med Bine Pedersens indlæg, ringede vi til hende og spurgte, hvad hun ville sige til at få bragt brevet i sin helhed, og hun blev så kisteglad for henvendelsen, at hun straks mailede det til os. Og glade er vi, for vi synes simpelthen, det er noget af det bedste, vi længe har læst om den famøse hospitalslukning, men døm selv:


"Slår man op på Internettet, under Århus Amt`s virksomhedsmodel, står der: "Århus Amt`s overordnede mål er tilfredse borgere. Vi ønsker, at befolkningen har tillid til amtets mangeartede aktiviteter, institutioner, sygehuse mm., samt at amtet har et godt omdømme baseret på tilstrækkelige ydelser af god kvalitet til rimelige omkostninger"(citat fra nettet, økonomiafd. 2002)

Som Amtsskatteborger i Grenå og med slagtningen af Grenå sygehus in mente må Amtet totalt have fortrængt, at de havde et overordnet mål at arbejde ud fra. Vi er nemlig langt fra tilfredse, både pga. mistede arbejdspladser; men i den grad også fordi vi skal køre 60-70 km. for nu at få ydelser af god kvalitet. Hvis det var syge grise, der skulle transporteres så langt for at komme til dyrlæge, var der nok nogle dyreetiske råd, love, paragraffer eller ansvarlige politikere, der skulle råbe op og blive hørt, i vores sag er der bare ikke sket en disse.
Kun en uge efter, at du har skrevet under på forliget, Lotte Horneman, vasker du i den grad hænder offentligt. Jeg kan godt forstå dig, for du bor jo i Grenå og skal møde alle os B-mennesker i det daglige, det må bestemt ikke være morsomt. Din konklusion om lægemangel, efter at du har læst en tryksag på 212 sider, kunne vi da godt have fortalt dig, iøvrigt er det også nævnt i høringsfasen flere gange. Jeres beslutning i Amtet bærer i den grad præg af manglende indsigt i de faktiske forhold.

For at realisere sundhedsspareplanen skal 71,8 mill. kr. flyttes fra 2004- til 2003-budgettet. Så nu hedder det ikke længere at spare, men at OMPRIORITERE, det er et nyt ord i forhold til slagtningen af de "små" velfungerende sygehuse; men det er da et ord, vi kan forholde os til. Alle os med rimelig forstand og ansvar for egen økonomi har hele tiden kunne se, at Amtet ikke sparer en krone, for det er jo slet kke penge, sagen handler om, men derimod at få gjort Århus til Hovedstad nr. 2, med Randers og Silkeborg som forstæder. En certralisering der foregår på meget udemokratisk vis. Hvordan vil Amtet i fremtiden sikre udviklingen på Djursland, når vi ikke er et naturligt kraftcenter.

Amtsborgmesteren i Ringkøbing Amt, Knud Munk Nielsen (V), siger til "Stat, Amt & Kommune": "Vore forgængere byggede 3 sygehuse og 3 gymnasier i udkantsbyer, fordi nærhed til offentlig service er en forudsætning for erhvervsudvikling." Det kan vi kun give ham ret i, men samtidig undre os over, at 2 amtsborgmestre kan have 2 så forskellige opfattelser af at "drive" og udvikle et Amt, på trods af politisk forskellighed.
For at illustrere de lokales magtesløshed og for at kunne mindes de menneskeliv, der kommer til at gå tabt pga. lukningen af vores sygehus, er vi en gruppe, der har opstillet Amtets Gravplads. Et lille kors vil symbolsk blive plantet, når et menneskeliv går tabt.
Endnu er ingen kors blevet plantet, heldigvis. Kære Amtsrødder, I kan stadig nå at forhindre det, hvis I tør!!!!"

Skrevet af og sendt til Nørre Djurs NetNyt med
venlig hilsen fra
Bine Pedersen,
mor til 4, der kunne få brug for kvalificeret hjælp,
Revnvej 15,
Grenå.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002