Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 18-12-2002
Læserbrev: Med ikke særlig venlig hilsen

Vi klemmer lige et enkelt indlæg mere ud af sygehusdebatten, selv om det mere eller mindre er gentagelser af allerede sagte ting. Det er nemlig skrevet af en nørre djurser, og efter den chokbehandling, vores område har fået, finder vi det da også stadig relevant, at borgerne får luft for deres vrede:

"Da amtsrådet nu endegyldigt har besluttet at lukke Djursland, er der lige et par ting, jeg kunne tænke mig at gøre de ærede medlemmer opmærksomme på.
Hvis de ærede medlemmer lige ville se på kortet med alle landets sygehuse, kan de måske se, at afstandene mellem sygehusene er størst mellem Grenå og de nærmeste byer Århus og Randers. Det ville altså være langt mere logisk at lukke Silkeborg Sygehus eller ét af de andre sygehuse i Midtjylland, ikke sandt? Hvorfor laver man dog ikke en samlet plan for hele landet?
Én af mine venner fik en blodprop i hjertet, men klarede sig heldigvis, da der ikke var langt til Grenå Sygehus. Efter god behandling dér skulle han til undersøgelse hos eksperter i Skejby, men derefter måtte han tilbage til Grenå for natten, da der desværre ikke var én eneste ledig seng til ham i Skejby, og så er det man spørger sig selv: "Hvad i alverden vil man så stille op med alle de patienter, som kommer fra Djursland, når man lukker det velfungerende sygehus dér?" Det er jo lige blevet udbygget for 25 mill. kr., da det som bekendt blev vedtaget i amtsrådet for et par år siden, at det fortsat skulle fungere som centralsygehus for området. Er det helt straffrit at bryde sine løfter?
Har I regnet ud, hvor meget det vil koste at udbygge Randers og Silkeborg sygehuse samt jeres prestigeprojekt i Skejby? Bliver der noget tilbage af besparelserne? Var det ikke en idé i stedet at flytte nogle specialer til Grenå, for de er dygtige derude, og der er jo ikke længere fra Århus til Grenå end omvendt.
De "eksperter", som står og udtaler sig i TV, mener vist, at det kun er færdselsulykker, det drejer sig om, og at det da er godt, at sygehusene har længere tid til at gøre klar. Jeg troede for øvrigt, at et sygehus altid var klar til at modtage patienter. Man kan jo også undre sig over, at det åbenbart ikke betyder noget, hvor langt man skal køre med syge mennesker i en ambulance selv på dårlige veje, mens der sandelig er alt for langt for raske, hvis man skal ud til en flyveplads heeeeelt ude på Djursland.
Nu har I altså taget den beslutning, som betyder så meget hos os herude på det dejlige Djursland. I kan jo være ligeglade, for det er ikke jer, det går ud over, men vi har ikke lyst til at dø før tiden på grund af pengemangel, men det er måske også med i jeres beregninger?
Nej, det var vist ikke pænt sagt, men man får så mange tanker.
For øvrigt synes jeg stadig, det er vanvittigt, at en flok tilfældige mennesker, som blot er valgt for en fireårig periode, kan sidde i "storbyen" Århus og ødelægge tilværelsen for en masse mennesker her på Djursland, blot fordi I ikke har forstået at anvende pengene rigtigt. Dronningens Ferieby går vel også nedenom og hjem, da syge mennesker ikke tør tage derud, når der bliver så langt til et hospital. Ja, I forstår da at bruge jeres magt."

Underskrevet med ikke særlig venlig hilsner af pensioneret lærer, Rigmor Skødt fra Ørum, i Grenå Bladet d. 17. december

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002