Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 17-12-2002
De gør Nørre Djurs smukkere (2)

Som vi aftalte med læserne i går, fortsætter vi vores lille serie med de præmierede bygninger. I dag drejer det sig om et smukt, stråtækt hus på Stokkebro i Gjerrild.

Ejendommen Stokkebro 91, Gjerrild

Gjerrild er helt bestemt én af de smukkeste landsbyer i Nørre Djurs, og det skyldes blandt andet, at der er bevaret flere gamle huse fra fortiden. I ét af disse bor ægteparret Ulla og Sigurd Bilde, og deres modernisering er noget af det flotteste, vi længe har set. Det synes de også i byens borgerforening, så derfor indstillede de bygningen Stokkebro 91 til den kommunale Bygningspræmieringspris.
Til NetNyt`s udsendte fortæller Ulla Bilde, at huset før moderniseringen havde bliktag, og det syntes de var både grimt og larmende i regnvejr. Heldigvis viste det sig, at økonomien kunne hænge sammen, således at der kunne blive råd til både at føre deres drømme om moderne indretning og ønsket om stråtækning ud i livet.
Skulle enkelte af læserne studse over evt. sammenfald mellem dommerkomité og omtalte stråtag, så kommer det ikke fra os - vi løber ikke med sladder!
Nå, spøg til side, NetNyt-redaktionen kunne kun være enige med både borgerforening og dommerkomité, da champagne-propperne sprang i det lille hjem, og Ulla og Sigurd Bilde fik overrakt præmien og checken på 5.000 kr. Huset på Stokkebro 91 gør så absolut Gjerrild smukkere, og indretningen er på samme tid fuldt moderne og i gammel stil med lave lofter og bjælker - kort sagt: et rigtigt hyggeligt hus at komme ind i.
Som begrundelse for valget skriver dommerkomitéen følgende:
" - at ejeren i forbindelse med tilbygning og renovering har benyttet lejligheden til at tilbageføre ejendommen til sin oprindelige stil som et, for Gjerrild, karakteristisk landsbyhus. At ejendommen i dag fremstår med stråtag og murværk holdt i bindingsværk med tavler af mursten, har højnet det generelle indtryk af bybilledet. Det er lykkedes at indrette en moderne tidssvarende lejlighed med respekt for de ydre rammer."
(Serien afsluttes i morgen)
Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002