Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 16-12-02
De gør Nørre Djurs smukkere (1)

I fredags var Nørre Djurs NetNyt med på en lille turné, arrangeret af Teknisk Forvaltning i anledning af, at 3 bygninger er blevet udpeget som værdige til at modtage årets Bygningspræmieringspris. Vi præsenterer husene i en lille serie i denne uge.


Sidste år var det pastor Kurth Carlsson fra Rimsø, der som den eneste modtog prisen for sin fantastiske restaurering af Margrethehøj i Emmelev. Men i år er den lille dommerkomité, bestående af borgmester Jens P. Jellesen og formand for Teknisk Udvalg, Carlo F. Christensen, blevet enige om, at hele 3 af de steder, som er blevet indstillet af enten foreninger eller private, har fortjent prisen. I parentes skal det lige nævnes, at Bygningspræmieringsprisen faldt for sparekniven under budgetlægningen fornylig, så den altså ikke bliver uddelt, før det forhåbentligt snart bliver bedre tider for kommunen.

Ejendommen Grenaavej 30, Tornled
Da Jørgen Christoffersen (viden om kendt som Stoffer) for et par år siden stoppede som skovfoged i Sostrup Skovdistrikt, flyttede han (sammen med hustruen Grethe) fra tjenesteboligen i skoven og til den tidligere stationsbygning i Tornled tæt ved Veggerslev. Siden har de 2 arbejdet på at få moderniseret den gamle bygning samtidig med, at det også er blevet til en ny tilbygning. Her på redaktionen vil vi gerne skrive under på, at det er lykkedes endda rigtigt flot, så det er ikke spor overdrevet, når dommerkomitéen i begrundelsen for valget siger,

”- at den gl. stationsbygning nænsomt er restaureret med respekt for det bestående, og at tilbygningen er tilpasset arkitektonisk. Det er lykkedes at skabe en tidssvarende bolig, hvor en del af det oprindelige interiør er bevaret. Ejendommen, som den fremstår i dag, underbygger billedet af den oprindelige atmosfære, der var i den tidsepoke, hvor jernbanen havde stor betydning for egnens udvikling.”

Efter at have sagt tillykke til de glade ejere over et stykke med røget edderfugl gik vi lidt rundt og fik syn for sagen. Selv om huset som sagt nu er moderniseret, skal der ikke megen fantasi til at forestille sig, hvordan bygningen for 40 år siden fungerede som station. Man kan se, jernbanen har gået tæt på, så der er ikke noget at sige til, at huset er mere end almindeligt solidt bygget - noget man også kan se på andre stationsbygninger.
Efter endnu en gratulationsrunde tog vi afsked med det glade par, Grethe og Jørgen Christoffersen, der i øvrigt efter pensioneringen har kastet sig over noget så eksotisk som druedyrkning med det formål at lave vin i Nørre Djurs.
Serien fortsættes i morgen
Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002