Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 11-12-2002
Læserbrev: Hvad kan man holde til som politiker?

I Grenå Bladet har vi fundet endnu en stærkt kritisk gennemgang af den "demokratiske" proces (eller mangelen på samme, vil mange sikkert mene) i sygehussagen. Niels Kjeldsen fra Grenå skriver:

"Som politiker har man lov til at have sine meninger og holdninger - også selvom de er imod flertallets meninger - men i sygehussagen er der sket så mange ting under høringsfasen, at man tager sig til hovedet og spekulerer over troværdigheden blandt politikerne, og hvad der menes med reelle høringer.
Flensted-Jensen og sygehusudvalget med Carl Johan i spidsen har lovet over for tusindvis af borgere, at det var reelle høringer, der foregik vedrørende sygehuslukningerne i Odder, Grenå og på Samsø, og ingen ville indrømme, og ingen ville indrømme, at der reelt er tale om lukninger, skønt alle andre end politikerne har kunnet se, hvad oplægget ville indebære.
Under den første høring i Grenå blev der sag til sygehusudvalget: "I LYVER SÅ DET DRIVER", og det var under den samme høring, man fra de første stolerækker ikke syntes, at udvælgelsen af spørgerne foregik helt tilfældigt. Efter "brokkeri" fra salen kom der også større skarphed i spørgsmålene.
Under "den reelle høringsfase" var man i fuld gang med "ansættelsessamtaler" for afdelingsledere og sygeplejersker på Grenå Centralsygehus. Senere kom der dog kontraordre, og samtalerne blev indstillet. Og Carl Johans udtalelse om, at der ikke vil ske fyringer inden jul for ikke at ødelægge juleglæden, ved jeg ikke, om man skal le eller græde over.
Under høringen i Grenå, hvor sygehuspersonalet fremlagde deres Plan B, kunne vi allesammen i salen se, at planen kom som en stor overraskelse for sygehusudvalget. Efter at have samlet sig sad hele panelet imidlertid som små nikkedukker og lovede højt og helligt, at planen ville indgå i overvejelserne, og at der ville komme reelle beregninger over planen. Ydermere lovede man, at personale fra Grenå Centralsygehus skulle deltage, så alle kunne se, det var reelt, det der foregik. Og også hér blev det til en fornemmelse af at have stået overfor en velforberedt militæroperation, og at hele høringsfasen blot har været en skinproces.
Vi troede, at reelle høringer betød, man kunne komme med argumenter og så have mulighed for at påvirke beslutningen. Det siger I, vore argumenter har, men de smuler, der er blevet tilbage, har ikke noget med sygehuse at gøre, og dén der med "lys i vinduerne" gør så ondt, at den skulle I holde jer for gode til at bruge. For os at se skal de små sygehuse lukke for at give plads til et "Rigshospital" i Århus, og hvis I bare havde holdt jer til sandheden, så kunne vi være enige eller uenige, men trods alt have respekteret jer.
Med hensyn til fortsat ansættelse på ét af amtets sygehuse vil I nok mene, at personalet får et tilbud om at komme til Randers, men personalet vil føle det som en tvangsforflytning. I har jo lavet ansættelsesstop i amtet og dermed også taget den enkeltes personlige frihed til at vælge arbejdsplads.
Kan I da ikke se, at vi slet ikke har tillid til jer længere? Det ser ud, som om I lever i jeres egen fantasiverden, hvor I gør, hvad der passer jer, og tror, vi hverken kan tænke eller huske!
Ralf Pittelkow skriver i Jyllands Posten om "Tilfældet Thor Pedersen" bl.a.: "Politikerne er til løbende moralsk eksamen hos vælgerne. De bliver eksamineret i "fag" som troværdighed, anstændighed og sans for ret og rimeligt i forholdet mellem mennesker." Og det gælder også jer. Tænk på dét!
Lad os se, om der er så meget moral tilbage, at I indrømmer, I er gået langt over grænsen for almindelig anstændighed - og tag jeres gode tøj og gå!
Og for min skyld må I gerne tage hele amtsrådet med!"

Skrevet af Niels Kjeldsen fra Grenå i Grenå Bladet d. 10. december
Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002