Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 11-12-2002
Læserbrev: Hvem tror, at amtet har lyttet?

Igennem hele processen har man efterhånden fået en forståelse for, hvor hårdt det ind imellem må være som politiker at få enderne til at mødes, når økonomien er så stram, som den åbenbart er i vores amt. Men når det er sagt, så har man også lov til som borger at spørge sig selv, hvorfor politikerne vælger at føre vælgerne bag lyset med søde ord om demokrati og forståelse for det nære. Det havde været noget mere sympatisk, om amtspolitikerne allerede ved sidste valg havde luftet deres problemer.
Nu er vi i stedet mange tusinde vælgere på Djursland, der stærkt må overveje at gå på de politiske yderfløje: kun hér finder man partier, der er parate til at støtte yderkantsområderne - og det er da synd for demokratiet!
Poul Ovesen fra Grenå har markeret sig som lidt af en terrier i sygehusdebatten, og i det følgende gør han igen opmærksom på kløften mellem de søde politikerord og virkelighedens skjulte dagsorden efter læsning af amtsborgmesterens kronik i Jyllands Posten forleden:

"Altså hvor er han stolt, ham "Flintstone" Jensen. Jamen, det er så godt et arbejde, han gør langt ude i amtet - han sidder virkelig og lytter til befolkningen, og så kalder han det i en overskrift for "Folkelig drivkraft".
Skal vi analysere det lidt nærmere, så må "drivkraften" nok benævnes inerti - folkelig inerti - for det forhindrede jo, at den af "Flintstone" meget rammende benævnte nedtromlen af folkets ønsker ikke blev til noget i første omgang. Mere korrekt så drejer det hele sig bare om, at amtet blev forhindret i at få "damptromlen" sat i gear til den forud beregnede tid, men bare vent - tromlen er sat i gang, og resultatet er kendt på forhånd - alt bliver lagt øde på sygehusområdet i yderkanterne, hvis ellers de der amtspolitikere får lov til at skalte og valte, som de har tænkt sig. For mig ligner amtet nærmest et ekspeditionskontor for et "Stor-Århus".
Om jeg tror, at amtet har lyttet?
Afgjort nej, de har fået en for dem besværlig opbremsning, som de forsøger på at udlægge, som om de har lyttet - men jeg er sikker på, at irritationen er der hos politikerne - det er også besværligt, at "man" skal vælges af de der "uvidende" vælgere en gang hvert fjerde år."

Skrevet af Poul Ovesen fra Grenå i Randers Amtsavis d. 11. december
Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002