Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 09-12-2002
Læserbrev: Tag et lån

Lærer Vagn Larsen fra Gjerrild har skrevet flere rasende indlæg om lukningen af vores sygehus, og i dag er det specielt akutberedskabet, han tager under "kærlig" behandling:

"Min oldemor, mormor og mor var kloge koner. Det er bare mig, der ikke er så godt begavet.
Mor var bare 12 år, første gang hun satte et kæbeled og en hals på plads. Jeg var 20 år, inden jeg begyndte. Min første patient var mor, siden har jeg sat tusindvis af nakkehvirvler, ryghvirvler og fodrodsknogler på plads.
En søndag eftermiddag for 22 år siden sad en mand på vores trappesten og jamrede. Han havde så ondt i ryggen. Et slemt tilfælde af tv-syge. Jeg masede og sled med ham i over en time, inden han endelig strakte sig af velbehag. Han havde ligget tre uger på sygehus i Århus. De havde intet gjort ved ham, bare givet ham smertestillende medicin. Hans ophold i Århus må have kostet samfundet cirka 100.000 kr. Min behandling var gratis.
Hans ryglidelser bliver mere og mere almindelig. I gamle dage var det arbejdsskader, nu er det modsat - for lidt arbejde. Så vidt jeg kunne se på TV, så bruger de knive til det i Vejle. Derved bliver patienten invalid. Det kunne klares ambulant af en person med erfaring og følesanserne i orden.
Jeg har været KFUM-spejder i fem år, taget spejdernes nødhjælpsmærke og den store samaritterprøve. Som 16-årig reddede jeg én fra at drukne. Jeg begik alle de fejl, en redningsmand kunne, bortset fra at jeg fik manden levende i land. Hurtig hjælp er dobbelt hjælp. Derfor kæmper jeg så indædt for at bevare Grenå sygehus, som det er. I 44 år har jeg ofte brugt det. De er knaldhamrende gode og redningskorpset ligeså.
Otte minutter er lang tid, når man sidder på knæ ved en livløs person med begge hænder smurt ind i blod. Han overlevede uden varige mén, takket være hurtig indsats fra Grenå sygehus. Hastværk er lastværk. Det er, hvad amtsrådet begår. Vi betaler gerne for vort sygehus. Tag et lån, indtil vi får det økonomiske grundlag i orden."

Skrevet af lærer Vagn Larsen og forkortet af redaktionen på Aarhus Stifstidende, lørdag d. 7. december

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002