Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 04-12-02
Åbent Brev: Sikker drift - ja tak!

De store problemer med sikkerheden og deraf følgende debat om eksistensen af Grenå-banen kunne nemt medføre, at nogen kom i tanker om at lukke den. Derfor har Trafikforeningen for Grenå og omegn skrevet et åbent brev til de folk, der bor langs banen. Her hedder det:

”Åbent brev til beboere og trafikanter ved Grenå-banen i Århus

Trafikforeningen Grenå-Djursland kan godt forstå oprøret i Århus over den manglende sikkerhed på Grenå-banen. Vi håber, der bliver en løsning, inden der sker endnu flere og endnu værre uheld. Det er pinligt, at banestyrelse og trafikminister flygter fra ansvaret med sikkerheden. Det er pinligt, at amt og stat spiller sorteper om at betale en niveaufri skæring mellem jernbane og Grenåvej. Kunne de ikke deles om det? Trafikforeningen har været aktiv for en løsning, og det har kommunerne på Djursland også. Indtil nu forgæves.
Men når en beboerforening (Vejlby Krat, ifølge JP Århus 13/11) nu stiller forslag om, at hurtiggørelsen af Grenå-banen fra 2004 skal sløjfes, så spiller foreningen selv Sorteper - mod folk på Djursland. DSB har værsågod at finde en pengekasse med midler til den nødvendige sikkerhed. Ingen kompromis hér. Og Djursland har brug for person- og godstoget. Vi vil ikke straffes, fordi DSB sylter sikkerhedsproblemerne.
Vi har oplevet, at færger til Hundested og til Sverige har lukket, og at Mols-linien skærer ned. At vi marginaliseres, mens Århus-området favoriseres regionalt på næsten alle områder. Har I hørt noget om sygehuslukninger? Trafikforliget mellem stat, amt og kommuner om at hurtiggøre Grenå-banen fra 2004 er ét af de små fremskridt hér. Det er afgørende.
Vi vil opfordre til, at man retter skytset mod de myndigheder, der skal få trafikken til at glide, i stedet for at angribe en vigtig livline for Djursland.”

Skrevet af formand John Ole Rasmussen og Mads Nicolajsen fra Trafikforeningen Grenå-Djursland

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002