Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 04-12-02
Læserbrev: Farvel, Grenå Sygehus

SF`eren Tom Mortensen fra byrådet i Grenå har store problemer med, at ikke engang hans egne partifæller i amtsrådet har kunnet redde vores sygehus, som vi efter budgetbehandlingen i går nu må vinke farvel til. Han skriver:

”Kampen er forbi. Enorme kræfter fra alle borgere på Djursland blev kastet ind i kampen for at bevare funktionerne på Grenå Centralsygehus nogenlunde som de har været hidtil.
Alle politiske partier i lokalområderne har prøvet at overbevise de valgte politikere om, at deres forslag om centralisering af sygehusbetjeningen i Århus Amt er helt forkert.
Vi kan nu forudse, at Grenå Centralsygehus om ganske få år helt forsvinder fra landkortet. For den model, som der nu er skabt enighed om, er jo blot en skyggemodel, der skal forberede den endelige lukning af funktionerne i Grenå.
SF`s byråds- og baggrundsgruppe anerkender det store arbejde, der er udført af borgmester Gert Schou og Keld Overgaard for at bevare mest muligt på Grenå Sygehus. Men det er ikke godt nok til at udtale, at vi nu må erkende og anerkende det opnåelige resultat, og at en støtteforening skal kæmpe for at beholde den usle rest, der blev tilbage. Det er jo netop at acceptere den nye sygehusstruktur.
Og nu til SF`s egen kreds.
Vores lokale SF-bestyrelse har uafladeligt søgt at påvirke de 2 SF`ere i amtsrådet og prøvet at fastholde dem på SF`s valgprogram, nemlig en decentral sygehusstruktur. Alligevel går SF i Århus Amtsråd med i forliget om den fremtidige sygehusstruktur.
For os SF`ere i byråd og baggrundsgruppe er det simpelthen ikke acceptabelt. Vi forstår ikke de bevæggrunde, som kan have foranlediget vore to amtsrådsmedlemmer til at medvirke til den voldsomme centralisering, som den nye sygehusstruktur medfører.
Her i Grenå mener vi, at sygehuse skal være til for menneskers skyld. Det er jo mennesker, der har brug for sygehusenes ydelser. Og vi kan slet ikke bruge tal til noget, for tal kan vi jo allesammen jonglere frit med, som vi vil. Hvis ikke politikerne i amtsrådet får fingeren ud, så må vi se i øjnene, at Djursland om ganske få år ikke mere har bare en skadestue.
Det er simpelthen for luset.”

Skrevet af Tom Mortensen på vegne af SF i Grenå Byråd og baggrundsgruppen i Grenå Bladet d. 3. december

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002