Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 03-12-2002
Slangedans i Grenå

Sidst på eftermiddagen og i aftes var der fødselsdagsfest på det kombinerede fritidshjem (Enggården) og ungdomsklub (Subway), der blev startet tilbage i 1992, altså for 10 år siden. Selvom der er tale om en Grenå-klub, var ét af hovedindslagene i festlighederne hentet i Nørre Djurs, idet slangedansegruppen fra Emmelev og omegn, Bayeye, var hyret.
Stedets leder, Charlotte Persson, havde fået den tanke, at børnene/de unge skulle have en oplevelse udover det sædvanlige, og det tør svagt antydes, at det fik de. Udover de voldsomme og mærkværdige, fremmedartede trommerytmer og udgakkede danseoptrin, medbragte gruppen deres pythonslange Mulinga. Pudsigt nok er den lige netop blevet 10 år, så man kan sige, der var tale om dobbelt fødselsdag. Da han, efter at gruppen havde danset en halv times tid, blev hevet op af sin kasse, var han ved at skræmme livet af specielt de mindste af børnene.
Med sine godt 4 meters længde og godt og vel 50 kilos vægt er pythonslangen Mulinga noget af en farlig karl at se på, men da børnene først havde set gruppens medlemmer tumle rundt med den, fik børnene til sidst mod til selv at røre ved den. Som afslutning på showet fik de lov til at defilere forbi på en lang række og røre ved slangen, og en fantastisk scene opstod, da 32 børn løftede slangen op over hovederne.
Gruppen Bayeye består af en tanzanianer bosat i Århus, en iraner fra Hemmed og fire halvvilde Emmelev-boere.
Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002