Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 02-12-2002
Læserbrev: Om overadministration

Èn af de skarpeste læserbrevsskribenter i sygehusdebatten (indimellem på kanten af det provokerende) har været Poul Ovesen. Den debat har sat nogle tanker i gang hos ham m.h.t. afskaffelse af amterne og indførelsen af større kommuneenheder, og dem vil vi gerne dele med læserne, selvom manden ikke er nørre djurser. Han skriver:

"Har borgerne i Aarhus Amt nogensinde spekuleret over, om de nu også får dét for deres skattepenge, som de egentlig har krav på? - Skattebyrden fejler jo ikke noget i dette land.
Er vi ikke så overadministrerede, så smertegrænsen faktisk er nået for længe siden?
Det er bemærkelsesværdigt, at en by som Hamborg med ca. 5 mill. indbyggere administreres af ca. 500 politikere og embedsmænd m/k.
Vi har et folketing med 179 politikere og en mængde ministerier med et kæmpe personale - sikkert eksperter på én eller anden måde. Vi har otte amter med en mængde politikere og embedsmænd, og så er der jo et hav af kommuner med borgmestre og byrådsmedlemmer.
Gad vide, hvad hele dette menageri egentlig koster? Et byrådsmedlem i Ålborg får for et par udvalgspladser i bystyret et par hundrede tusinde om året - og en amtspolitiker er jo en meget vigtigere person, så der falder sikkert betydeligt mere af.
Og dét, vi hele tiden skal have i baghovedet: vi er ikke flere mennesker hér i landet end i Hamborg!
Kunne vi ikke undvære noget af al den overadministration og så bruge pengene på forbedrede forhold for vore gamle og de svageste - ikke mindst sygehuse til de svage?
Kunne vi ikke blive enige om at afskaffe nogle af de fordyrende mellemled? Det har altid været dyrt, når mange kokke skal fordærve det færdige resultat.
Kunne det ikke være rart, om vi spekulerede lidt mere á la Bornholm, hvor man i stedet for et amt og mange kommuner nu har én kommune? Og Bornholm svarer ca. til Randers.
Fik vi delt diverse amtsbloktilskud fra staten ud på kommuner, så tror jeg ikke, vi ville have stået i dén situation, vi står i i dag. En borgmester ville aldrig turde nedlægge et lokalt sygehus. I kan jo altid tænke over det i de små hjem."
Skrevet af Poul Ovesen fra Grenå i Randers Amtsavis lørdag d. 30. november

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002