Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 02-12-2002
Læserbrev: Rådmand uden visioner

Ganske vist går Grenå-banen ikke gennem Nørre Djurs, men alligevel er den jo af fælles interesse for store dele af Djursland, så vi vil naturligvis gerne følge med i udviklingen/afviklingen? af den. I Jyllands Posten har vi fundet et læserbrev, skrevet af én af vores samarbejdspartnere fra sygehussagen, Preben Mortensen fra Idégruppen Grenå. Han skriver:

"Kommentar til artiklen "Drop Grenåbanen" 23/11-2002
I JYLLANDS-POSTEN 23/11 kunne man læse Poul B. Skous uforbeholdne mening om Grenåbanens fremtid, som er dukket op i samme persons univers, fordi der igen har været uheld på rutens banestrækning gennem Århus.
Hans erkendelsesgrundlag ligger på niveauet: »Vi har ikke længere tillid til kørslen på strækningen. Al kørsel skal stoppe, indtil vi finder ud af, hvad der skal ske. Vi vil ikke have flere lappeløsninger. Jeg mener, at man skal droppe Grenåbanen og indføre kollektiv bustrafik i stedet. Det vil være en bedre løsning ud fra en både driftsmæssig og sikkerhedsmæssig betragtning.«
Vi er da enige i, at bomsvigtene udgør et helt uacceptabelt og katastrofalt problem, men her må jeg retfærdigvis gøre hr. Poul B. Skou opmærksom på, at det, der er problemet, ikke er Grenåbanen, men bomsvigtene.
Det, dit univers fortæller dig, med det, du er citeret for ovenfor, er næsten det samme som at sige: Øv, der knækkede mit hammerskaft igen. Vi må have afskaffet sømmene. Ja, vi skal gå over til skruer, mit skruetrækkerskaft er aldrig knækket endnu. Helt ærligt, kan du ikke selv se det?
Må jeg i øvrigt minde dig om, at vejstrukturen til Grenaa er noget af det mest elendige, man kan forestille sig, når man tænker på, hvor trafikeret den vej egentlig er. Men jeg kan også godt se, at hvis man er tilstrækkelig visionsløs, kan man sagtens få de tanker, du her har givet udtryk for. Det burde i år 2002 ikke være noget problem at få en automatisering af en jernbanebom til at fungere efter hensigten, når man ser på, hvor mange meget mere komplicerede ting, der sagtens kan bringes til at arbejde problemfrit.
Undertegnede ved tilfældigvis ret meget om dette efter mange års beskæftigelse inden for automationsbranchen.
Du er faktisk ikke bedre end ham, der skyder budbringeren, fordi han kom med en ubehagelig nyhed.
Lad mig da også sige, at det ser ud som om, du falder godt i hak med dine kolleger i amtsrådet, der åbenbart også går ind for at erklære Djursland for naturreservat."
Skrevet af Preben Mortensen, el-ing., Idégruppen Grenaa, Åstrupskrænten 47, Grenaa, i Jyllands Posten d. 2. december

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002