Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 29-11-02
Kommunens nyhedsbrev

Endnu engang brillerer vores kommune med at udgive et nyhedsbrev, hvor du virkelig får god besked om, hvad der rører sig af interesse for borgerne. I det nye nummer skriver Søren Brixen bl.a. om de nye skattekort, om etablering af cykel/gangsti og om vejomlægninger i Ørum. Finn Byrialsen tager sig af at fortælle om det årlige fællesmøde for alle ansatte inden for det pædagogiske område i kommunen, der blev afholdt for nylig, ligesom han også beretter om det kommende pædagogiske servicecenter i Ørum.
Læs nyhedsbrevet hér!


Nye skattekort på vej

6.592 nye skattekort, som skal anvendes fra 1. januar 2003, er på vej ud til borgerne i Nørre Djurs.

Som udgangspunkt for de nye skattekort for 2003 anvendes indkomsterne fra 2001, som man skønner vil stige med 7% frem til 2003. I tilfælde, hvor forskudsregistreringen for 2002 er anvendt som grundlag, skønnes indkomsterne at stige fra 2002 til 2003 med 3,5%.

Kommunale- og amtskommunale tjenestemandspensioner samt private pensioner fra ordninger med løbende udbetalinger og ratepensioner forhøjes med 6 % fra 2001 til 2003. Såfremt forskudsregistreringen for 2002 anvendes som grundlag, skønnes disse indkomster at stige med 3,2%.

For personer, som modtager sociale pensioner efter lov om social pension, ansættes forskudsregistreringen for 2003 på grundlag af oplysninger fra Pensionsregistret.

SU-stipendier ansættes på baggrund af oplysninger fra SU-styrelsen.

Ejendomsværdiskatten for 2003 ansættes på grundlag af ejendomsværdierne ved vurderingen pr. 1. januar 2001 forhøjet med 5%. Såfremt vurderingen pr. 1. januar 2002 er lavere end dette beregningsgrundlag (vurderingen 1. januar 2001 + 5%), ansættes ejendomsværdiskatten dog på grundlag af ejendomsværdien pr. 1. januar 2002.

Der foretages ikke regulering af renteindtægter, ligesom renteudgifter og fradrag heller ikke reguleres.

Såfremt grundlaget for det nye skattekort ikke er korrekt, kan dette ændres ved at kontakte Skatteafdelingen. Ændringen kan også ske via Internettet eller ”tast selv” servicetelefon.

Yderligere oplysninger om forskudsregistrering kan fås på kommunens hjemmeside ”www.nr-djurs.dk” - borgerservice.

SB

Ferielukning

Rådhuset i Glesborg er lukket for borgerbetjening - både ved personligt fremmøde og pr. telefon - i dagene 23., 27. og 30. december 2002.

Sidste åbningsdag - i år - for betjening er således fredag den 20. december 2002 og første åbningsdag - i det nye år - er torsdag den 2. januar 2003.

MC

Vejregulering i Ørum

Århus Amt, Veje og Trafik afdeling, har udarbejdet et nyt forslag til regulering af 2 vejkryds på Amtsvej A15, Randers–Grenaa.

Det drejer sig om krydset ved Overbrovej / Jordemodervej samt krydset ved Skolebakken / Knivej.

På et borgermøde den. 19. juni i år, der blev afholdt i Ørum Forsamlingshus, præsenterede Århus Amt et forslag om regulering af krydset Overbrovej / Jordemodervej samt krydset ved Åbrovej / Ørbækvej, som et stort flertal af de fremmødte ikke fandt var så påkrævet, som krydset ved Skolebakken / Knivej.

Århus Amt har i det nye projektforslag imødekommet borgernes ønske om at trafiksikre forholdene ved de 2 vejkryds og foreslår endvidere den nuværende hastighedsgrænse på 70 km/t nedsat til 60 km/t.

Projektforslaget er nu sendt i høring ved kommunen og færdselsmyndigheden. Efter den foreløbige tidsplan gennemføres ekspropriationsforretning tidligt i det nye år med henblik på, at anlægsarbejdet kan udføres i første halvdel af 2003.

Projektforslaget ligger til gennemsyn på Rådhuset, Teknisk Afdeling, indenfor normal åbningstid.

SB

Cykel-gangsti under udførelse

Anlægsarbejdet på den kommende cykel-gangsti mellem Glesborg og Hemmed skrider planmæssigt fremad.

Forbikørende har siden først i november kunnet følge skovfældningen i 5-6 m’s bredde og jordreguleringen langs vestsiden af Hemmedvej, hvor den nye sti anlægges.

Såfremt vejrliget tillader det, vil strækningen fra Glesborg til Glesborg Lyng være klar til brug medio december, mens strækningen herfra til Hemmed tidsmæssigt er afhængig af nedgravning af en spildevandsledning, der skal føres fra Glesborg til Bønnerup Strand renseanlæg.

SB

Fællespædagogisk aften

Onsdag den 27. november blev der afholdt en fællespædagogisk aften på Mosebrugscentret i Stenvad.

Det er en årligt tilbagevende begivenhed, hvor samtlige ansatte i skolerne, skolebestyrelserne og politikere deltager. Det blev en ganske stor forsamling på godt 100 personer.

Finn Byrialsen orienterede om aktuelle forhold i skolen - i særlig grad i forbindelse med det netop indgåede skoleforlig. Der blev ligeledes givet en orientering om budgetvedtagelsen for 2003 og hvilke områder, der i særlig grad blev berørt på folkeskoleområdet.

Aftenens tema var Selvstyrende team i skol- en.

Foredragsholder var cand. psyk. Sten Clod Poulsen, chefkonsulent i MetaConsult.

Emnet er et af de mest aktuelle emner i forbindelse med den strukturændring, skolerne er i gang med.

Således er alle skoler i Nørre Djurs Kommune i gang med forsøg med selvstyrende team. Det fremgik tydeligt af Sten Clod Poulsens indlæg, at udviklingen ad den vej er en uundgåelig og logisk udvikling, men at den stiller uhyre store krav til lærere og pædagoger i denne omstillingsproces.

Servicecenter – Ørum skole

Der blev den 25. november 2002 afholdt licitation over det pædagogiske servicecenter på Ørum skole.

Etablering af servicecentret er en del af handlingsplanen for folkeskolernes udbygning og renovering.

Laveste tilbud for hovedentreprisen kom fra MT Højgaard A/S. Tilbuddet blev accepteret.

Kommunalbestyrelsen har på møde den 7. november 2002 givet en anlægsbevilling på 5.108.000 kr., og efter de afgivne tilbud kan den samlede anlægsudgift holdes inden for den bevilling.

Planerne om folkeskolernes renovering og udbygning fortsætter således, og det er planlagt, at byggeriet af servicecentret på Ørum skole starter umiddelbart efter årsskiftet.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002