Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 28-11-02
Læserbrev: Skattestoppet gør meget ondt

Socialdemokraten Kaj Møldrup Christensen er også medlem af amtsrådet, og han giver ikke uventet regeringens skattestop skylden for de drastiske nedskæringer i amtet. Han skriver:

”Noget helt forkert bliver ikke rigtigt gennem hyppige gentagelser, men Else Winther Andersen, fhv. mislykket minister for det sociale område og nuværende medlem af Folketinget for Venstre, prøver alligevel gang på gang. Det samme gør f.eks. Birthe Skaarup fra Dansk Folkeparti. Deres påstand går på, at ændringen af strukturen for sygehusene i Århus Amt intet har med regeringens skattestop at gøre.
Men det er en kendsgerning, at medlemmer af f.eks. Århus Amtsråd er pisket til at foretage en umanerlig hård prioritering af opgaverne især på grund af den meget barske ”aftale” med regeringen om økonomien. Her står direkte i 4. linje, at ”det er regeringens hovedmål for den økonomiske politik at fastholde skattestoppet”. Dette får også højeste prioritet i publikationen ”Udfordringer og muligheder - den kommunale økonomi frem mod 2010”, der er udgivet af bl.a. Finansministeriet.
Skattestoppet og et trykkende loft over væksten i udgifterne i de kommende år gør det umuligt at klare store regninger i 2004, som næsten er skrevet. Den største lyder på 165 millioner kroner til kræftmedicin, dialysepatienter og investering i ny teknologi, m.v.
Efter lange og hårde forhandlinger stod næsten hele amtsrådet bag en aftale om, hvordan vi skal spare og prioritere opgaverne i 2004. Fornemt politisk håndværk og stædig vilje til at finde de bedst mulige løsninger på tværs af partierne skabte forliget. Men det lykkedes på trods af regeringen og Dansk Folkeparti, som ikke nøjes med at diktere loft over skatter og udgifter, men samtidig lover bedre service og frit valg på en række hylder. Den slags er politisk gøgl, og det vil befolkningen opdage efterhånden.”

Skrevet af det socialdemokratiske amtsrådsmedlem, Kaj Møldrup Christensen fra Stevnstrup, i Randers Amtsavis torsdag d. 28. november

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002