Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 27-11-02
Læserbrev: ”Johannes Løberen”

En borger fra Grenå lufter i Grenå Bladet sin frustration over at stemme på (amtsråds)politikere, som uden tanke for de vælgere, der har stemt dem ind, løber fra løfterne - i dette tilfælde amtsborgmesteren. Niels Kjeldsen skriver:

”Jeg har altid stemt lokalt til amtsrådsvalgene, da jeg mener, at det er den lokale politiker, der bedst kan varetage de lokale interesser, men jeg har beundret amtsborgmester Flensted-Jensen meget. Særligt for den måde, han kan fremlægge og forklare en sag på. De fleste kan forstå, hvad han mener, og respekten har været stor, og dét ikke kun hos mig, hvilket de høje personlige stemmetal vidner om.
Der er dog kommet nogle gevaldige ridser i lakken her under sygehussagen, og jeg har set tilbage og har hæftet mig ved nogle udtalelser:
”Amtets sygehusstruktur ligger fast”. ”Der vil ikke ske nedskæringer på sygehusområdet for mit vedkommende”. ”Grenå Centralsygehus lukker ikke, og jeg véd, hvad jeg siger”. ”Reelle høringer”. (Hvorefter det samme siges igen, blot i ny indpakning). Sådan er det! - Med tryk på det!
Til udtalelsen om, at sygehusområdet skal have mere opmærksomhed i de kommende år, må jeg dog sige, at der er blevet holdt ord.
Jeg mener også at kunne huske, at Flensted Jensen blev valgt ind på Folkestyrelisten (et rigtigt godt navn), som kæmpede for at bevare Skanderborg Sygehus. Da Flensted Jensen gik over til Socialdemokratiet, var der en del, der mistede respekten, og der var vist noget med ”Johannes Løberen”... Det er blevet sådan, at man nok både kan forstå og høre, hvad Flensted Jensen siger - det er blot ikke så tit, han siger, hvad han mener! - ”Sådan er det!”
Nu har vrede afløst afmagt, og på Djursland er man vred over, at man åbenbart kan blive amtspolitiker efter, hvor man god man er til at få en løgn til at lyde sandfærdig. Den moral er der mange, der ikke bryder sig om! Man siger én ting. Mener noget helt andet, og gør noget helt tredie.
Kære sygehusudvalg og amtspolitikere! Se på hele amtet og ikke kun på Århus. Vi ønsker tryghed og nærhed på Djursland, og det får vi ikke ved en lukning eller en så voldsom beskæring på Grenå Centralsygehus. Der er langt til Århus eller Randers. Mange timers offentlig transport frem og tilbage incl. én times besøg til pårørende på sygehuset - eller 60 km livstruende kørsel med ambulance i de voldsomme tilfælde, hvor ”hurtig hjælp er dobbelt hjælp”! Lad os bevare et velfungerende sygehus, der kan fungere.
Sådan er det!”

Skrevet af Niels Kjeldsen fra Grenå i Grenå Bladet d. 26. november

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002