Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 26-11-02
Brev ang. inhabilitet

At cheflæge på Grenå Centralsygehus, Christian Møller Nielsen, der også er Venstres gruppeformand i Amtsrådet, er erklæret inhabil ved selve afstemningen d. 3. december, kan man måske godt lige forstå - det er hans egen chefstilling, som er i spil. Derimod virker det mildest talt forunderligt, at hans suppleant, tækkemand Carlo F. Christensen fra Hedegård, der i parentes bemærket er stærk modstander af ”spare”forliget, nu også er kendt inhabil af amtets juridiske rådgivning p.g.a. hustruens arbejde på sygehuset (samme situation som socialdemokraten Bent Mikkelsen, der også er lukningsmodstander).
Carlo Christensen finder det dybt udemokratisk, at de repræsentanter, borgerne vælger for at få indflydelse på lokale forhold, på den måde bliver sat udenfor indflydelse. Derfor har han skrevet følgende brev til Århus Amtsråd:

”På trods af, at undertegnede ikke er enig med Juridisk Kontors anbefaling til amtsrådet om, at undertegnede skulle være inhabil i behandlingen af spareforslaget for sygehusområdet, vil jeg
på grund af det indgåede forlig mellem hovedparten af Amtsrådets partier meddele, at undertegnede tager afgørelsen til efterretning og hermed frafalder mit krav om at blive indkaldt til Amtsrådets budgetmøde den 3. december 2002. som 1. suppleant for partiet Venstre.
For god ordens skyld vil jeg samtidig meddele, at jeg stadig ikke er enig i juridisk kontors anbefaling til Amtsrådet, og jeg derfor vil forsøge at rejse en generel debat om habilitetsproblematikken, da denne sag med al tydelighed viser, at de nuværende regler i mange tilfælde kan umuliggøre en retfærdig demokratisk beslutning, idet en stor gruppe borgere med de nuværende tolkninger af habilitetsreglerne reelt bliver sat uden for indflydelse.”
Indsendt til Århus Amtsråd og til Nørre Djurs NetNyt
med venlig hilsen fra
Carlo F. Christensen,
Kastbjergvej 15,
8585 Glesborg

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002