Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 25-11-02
Pendling er fremtiden for Djursland

Her på redaktionen ånder vi lettede op efter et par trøstens ord til Grenå og omegn, der blev delt ud på TV2 Østjylland i søndag aftens TV-avis. Det gik ud på, at et hold eksperter pegede på en sammenligning mellem Grenå-områdets mange virksomhedslukninger (senest hospitalet) og Helsingør. Da byens skibsværft lukkede ned, var borgmesteren ude med slemme dommedagsprofetier om byens snarlige død. Disse har vist sig at være grundløse: befolkningen har nemlig lært sig at være pendlere.
”Gak I hen og gør ligeså”, var det klare budskab til Djurslands befolkning i dette indslag, og det kunne man selvfølgelig måske godt slå sig til tåls med - specielt hvis det skete efter en omhyggelig debat. Sådan én kan man ikke have med private virksomheder, men med vores eget amt burde tingene være anderledes. Det er det, man har regionsplaner til med tilhørende lange høringsfaser.
Så når vores amt pludselig trækker tæppet væk under en i regionsplanen fastslået kendsgerning, nemlig at Djurslands hovedstad hedder Grenå (og ikke Århus!), oven i købet uden forudgående debat, er det svært at acceptere for borgerne. De er nemlig blevet snydt for en ellers interessant debat med vore politikere og deres embedsmænd om, hvordan Djurslands fremtid skal skrues sammen. Det kunne da godt være, at vi kunne vænne os til, at vi bor i et område, hvor man ikke skal andet end bo og ellers glæde sig over den rivende udvikling i Århus.
Men borgerne har svært ved at acceptere en så diffus behandling fra vores eget amt. Lige meget, hvor mange velmenende og søde ord, der følger med, så har man efterladt 50.000 borgere fyldt med noget så destruktivt for vores demokrati som frustrationer og politikerlede.
Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002