Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 22-11-02
Flot Nørre Djurs-bog på gaden

Forleden dag blev en ny lokalhistorisk bog præsenteret på Stenvad Mosebrugscenter, udgivet i centrets eget regi. Den fortæller vi lidt om i dag.



”Stednavne, sagn og minder fra Nørre Djurs” hedder bogen, og den er Mosebrugscentrets første forsøg med også at fungere som udgiver af egne bøger. Et hold aktiveringspersoner skrev i 1991 bogen ”Det røde Helvede” om arbejdet i tørvemosen, og den har der været så meget efterspørgsel på, at man nu også har tænkt sig at genudgive den på samme måde.
Den nye bog er en samling tekster om så godt som hver eneste større og mindre flække i Nørre Djurs.
Bogen er skrevet af den næsten 80-årige tidligere lærer på Glesborg Skole, Carl Pold, og han har over en årrække på 32 år samlet viden om lokalhistorien gennem intense studier af alt, hvad der findes af kilder. Under tilblivelsen af bogen har han udtrykkeligt bedt om ikke at komme til at stå som forfatter, hvorfor der på omslaget står ”samlet af Carl Pold”. Han har fået hjælp til redigeringen af alle de mange minder af Lise Bomholt, der til dagligt arbejder på Mosebrugscentret som PR-medarbejder.
Når vi i dag kun har billede af Lise Bomholt, skyldes det, at vi straks i næste uge, når vi har fået nærlæst bogen på redaktionen, vil gå nærmere ind på indholdet og i den forbindelse også præsentere Carl Pold.
Den nye bog er på omkring 100 sider og er i et vældig flot lay-out. Prisen er 120 kr., og den kan købes ved henvendelse på Mosebrugscentret.
Skrevet af Rex

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002