Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 20-11-02

Læserbrev: Var det en misforståelse var det godt …Men…

I denne uges udgave af Grenå Bladet fortsætter Peter Nordahl Kristensen den debat, han selv startede med sit indlæg fra forleden om kommunens holdning til bredbåndsforeningen. Han skriver:

”Til Jens Peter Jellesen & Bjarke Nielsen:
Under pseudonymet: Peter Nordahl Kristensen skrev jeg et læserbrev til avisen.. og det gav virkning!!!
Tak for den meget fine reaktion og åbenhed fra ovennævnte personer, Jens Peter & Bjarke.
Det var ment som en form for provokation overfor den "lukkethed" (misforstå mig nu ikke), der ligesom er omkring dette projekt. Nogle, og det er blandt andet mig selv, ved en hel del mere end andre om de ting, der er arbejdet med i Bredbåndsforeningen. Jeg har deltaget og involveret mig i bredbåndsarbejdet i det omfang, som jeg følte, jeg kunne afse tid og kræfter til. Det har givet mig en hel del viden, uden at jeg deraf på nogen måde kan kalde mig andet end almindelig borger (min forhåndsviden var lig nul). Tidligt i forløbet (sidste vinter) meldte mig som kontaktperson for ØrumS.net og har lagt en del aktivitet i at få samlet tilmeldinger til vores landsbynet, deltaget i "Ballonprøven", der gik ud på at finde egnede mastesteder i kommunen, etc. Herudover har jeg deltaget i de fleste af de møder, som har været almindeligt varslet, både for Lokalnettene og for Djurslandsnet.
Og nu kommer mit ... MEN: Andre, altså andre borgere, ligger ikke inde med en masse viden om arbejdet, og det gør selvfølgelig, at man går rundt med et el. flere, større el. mindre spørgsmålstegn inde i hovedet: De snakker og snakker om deres bredbånd, og hvad sker der? Det hele går tilsyneladende meget langsomt, og bliver det i det hele taget til noget? Hvad koster det ud over de 200 kr., ja nu snakkes der også om, at man selv kan købe sit grej, 2000 kr. Hvor skal masten sidde, og hvem sætter den op? Hvad er en fiberring? Hvordan kommer min computer i forbindelse med min antenne, og hvad med sikkerheden, etc? Og hvorfor vil kommunen tilsyneladende IKKE være med i denne gode idé (kommunens budgetskrivelse, hvor der taltes om, at man havde besluttet at købe ADSL løsning, og som startede denne dialog).
- Mange spørgsmål, som man som borger har manglet svar på. Mange spørgsmål som jeg har prøvet at svare på, når dem, der har tilmeldt sig gennem mig, har stillet mig spørgsmål om dette og hint. JEG ved godt, at der har været mange forhindringer undervejs, og at man har måttet sadle om og nærmest begynde forfra mere end én gang, men hvem andre end de involverede ligger inde med denne viden? Hvis det er et folkenet til alle - også Maren I kæret -så snak til og med folket, ikke kun hen over hovedet på dem. Prøv lige, om i kan nå jorden. Måske ligger det misforståede hos jer selv.
ER MAN BLEVET FEJLREFERERET I AVISERNE om de ting, der ér sket el. skulle ske, så skulle man måske ha` reageret på dette, istedet for blot at lade som ingenting.
Jeg er glad for, at der fra kommunens side nu er meldt ud omkring deres deltagelse i, at vi kan få Djursland gjort trådløst. Håber, at det må komme jer til gavn. Og jeg er da også positiv overfor bredbåndsforeningen, der begynder at tale i et mere åbent sprog, i lidt bredere og mere uddybende vendinger, istedet for de kortfattede meldinger med tekniske udtryk om kg- el. megabit, flad el. rundstråle antenner etc. Det er meget mere forståeligt, når der bliver sagt 3 gange el. 6 gange hurtigere, end hvad vi ellers er vant til. Mange er slet ikke vant til noget, men skal være med fra nu. Begge parter, bredbåndsforenngen og kommunen, kunne høste bedre ved en større åbenhed.

Slut herfra og mange hilsner.”
Indsendt til Nørre Djurs NetNyt af
En almindelig borger i Nr.Djurs kommune :o)
Også: Peter Nordahl Kristensen

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002