Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 20-11-02

Korkoncert i Nørager

Opmærksomme læsere vil vide, at Nørager ligger på den “forkerte” side af kommunegrænsen, men alligevel fortæller vi i dag om koncerten på søndag, da Zesong-koret som bekendt har base i Nørre Djurs.


 
Koret har i snart mange år kørt som aftenskolehold på Glesborg Skole, hele vejen igennem ledet af Christien van der Hoeven fra Emmelev. Af korets 18 medlemmer kommer flere fra Nørre Djurs, og ellers kommer de fra 4 andre af Djurslands kommuner.
Enkelte gange om året giver Zesong-koret koncerter rundt på Djursland, ofte i kirker, for de er så glade for at lade sangstemmerne folde sig ud i den flotte akustik, der er i næsten alle kirker. På søndag kl. 16.30 besøger koret således Nørager Kirke, og efter eget udsagn synger de varme sange fra forskellige egne af verden. Om repertoiret hedder det i pressemeddelelsen:
”Blandt fem sange fra Balkan er der hurtige, glade sigøjnersange. Fra Bulgarien er der vemodige sange, der afspejler landets store lidelser under det 500 år lange osmanniske herredømme.
Fra det afrikanske kontinent vil publikum blandt andet kunne høre en glad sang, der er inspireret af pygmæerne. Korte rytmiske fraser synges ”oveni” hinanden, og efter kort tid bliver fraserne til et genkendeligt klangbillede i tilhørernes ører.
På engelsk og fra vores egen vestlige musikkultur synger koret gospelsange og andre rytmiske sange, men også en smuk nyere dansk salme kan høres denne aften.”
Der bliver meget skiftende musikledsagelse til de mange forskellige stilarter, som koret bevæger sig i ved denne lejlighed, ligesom der også bliver adskillige solister. Christien fortæller til NetNyt, at for eksempel Balkan-afdelingen bliver akkompagneret af en folkemusik-kvartet, hvoraf en enkelt er fra Nørre Djurs. Det drejer sig om Henning Andersen fra Fjellerup, der spiller klarinet. Og den gennemgående klaverledsagelse står Christian Andreassen, kirkeorganist og musiklærer på Gjerrild-Bønnerup Friskole, for.
Vi kan ikke opfordre nok til at lægge søndagsturen forbi Nørager Kirke, da en koncert med Zesong-koret altid byder på varm og velklingende korsang. I øvrigt skal vi lige gøre opmærksom på, at koret mangler mænd, så hvis du sidder og brænder efter at være, kan du ringe til Christien van der Hoeven på tlf.nr. 86 38 75 15.
Skrevet af Rex
Foto: venligst stillet til rådighed af Lokalavisen

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002