Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 19-11-2002
Hvad gør vi nu, lille du?

Nu er gode råd i den grad dyre, og det er ikke sjovt for hverken sygehuspersonale, lokalpolitikere, Idégruppe eller alle de borgere, der har håbet på en dialog med amtet om det her. Som vi før har været inde på: amtspolitikerne sidder til op over begge ører i en meget vanskelig økonomisk situation, hvor der også de næste år vil være lavvande i kassen. Det har selv SF måttet erkende, efter at de ellers til det sidste har prøvet at få deres mere decentrale tanker på bordet.
På den anden side står så borgerne på Djursland, der selvfølgelig af amtspolitikerne betragtes som følelsesladede kværulanter, som nok skal vænne sig til de nye forhold. Men sådan er det bare ikke! Djursland er et specielt følsomt område, der ender som en isoleret ø, når amtets planer gennemføres. Uanset amtets økonomi kan vi ikke undvære et sygehus på Djursland. Politikerne skal tænke på, at alvorlige ting som beredskab og den øvrige djurske sygdomsbekæmpelse nødvendigvis må rette sig efter de faktiske lokale forhold. Beredskabet bliver nu indrettet efter, hvad amtet har råd til og ikke efter det reelle behov.
Vi står simpelt hen med en hårdknude af de meget slemme! Amtet har opgivet at servicere os, og borgerne på Djursland SKAL have et funktionsdygtigt sygehus - vi tør ikke andet!

Derfor håber vi her på NetNyt, at vi kan få vores læsere med på en debat, men det mere end haster, for amtet er med forliget allerede gået i gang med afviklingen.
Kunne man forestille sig en redning af vores sygehus?
Bjarke Nielsen (jo, ham med bredbåndet!) har følgende forslag:
"En stor del af de 48.000 djurslændinge, der skrev under på sygehusprotesten, ville helt sikkert gerne have accepteret en skatteforhøjelse for at redde deres sygehus. Når politikerne ikke vil det, kunne det være en fantastisk manifestation af sammenholdet på Djursland, hvis man forestillede sig, at folk kunne tegne abonnement på deres sygehus. En hundredkroneseddel om måneden pr. underskrift ville f.eks. give en del penge, og det ville være en stærk understregning også landspolitisk af vores stædige vilje til at beholde vores sygehus."
Tækkemanden i Hedegård, Carlo F. Christensen, har en helt anden idé, som han har sendt en e-mail om til redaktionen:
"Jeg kunne forestille mig, at Djursland med Grenå Kommune som tovholder gik sammen om at omdanne Sygehuset til en selvejende institution, således at driften lå uden for Amtets regi.
Man kunne sige til Amtet, at det budgetbeløb, der bliver tilbage til drift, når der er sparet de ca. 60 mill., som det er planen, skulle overføres til en selvejende institution Grenå Sygehus som betaling for de opgaver, amtet havde forestillet sig, sygehuset skulle løse for dem. Den selvejende institution havde derved en sikret driftsindtægt, som så kunne suppleres med indtægtsdækket virksomhed (sælge behandlingere i ind- og udland).
Der skal selvfølgelig tænkes nyt, hvis en god drift skal sikres, man kunne forestille sig, at Grenå Sygehus tog initiativ til at få samlet
alternative behandlinger på sygehuset, hvor man kunne samarbejde med det traditionelle behandlingsystem, få byens læger og speciallæger til at flytte deres praksis op på sygehuset, hvor det vil give en meget mere
flexibel behandlingsgang, og hvor patienterne ikke skulle kostes rundt mellem forskellige sygehuse og speciallæger.
Jeg er bekendt med, at der i regeringen diskuteres sådanne løsninger til afløsning for den traditionelle Amtsorganisering.
Er der nogle, der tænker i de baner???"


Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002