Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 18-11-2002
Borgerne på Djursland bliver B-borgere

Hvis man går ind på <http://www.idegruppengrenaa.dk> og klikker på Høringssvar, kan man få sig et virkeligt interessant indblik i de breve, der er blevet udvekslet mellem Grenå Kommune og Aarhus Amts Sygehusudvalg. Kommunen har leveret et fremragende stykke arbejde i samarbejde med personalet på Grenå Centralsygehus og Idégruppen. Med et konsulentfirma i ryggen har man leveret en omhyggelig gennemgang af alle de mangler og gener for borgerne på Djursland, som amtet afstedkommer med de nye sygehusplaner.

Nu har amtet så endelig svaret igen. Desværre tillader pladsen os ikke at gå i detaljer med de mange faglige aspekter af miséren, men der bliver da i alt fald svaret på de fleste af de stillede spørgsmål, nogle tilfredstillende og andre knap så fyldestgørende. I sygehusudvalgets iver efter at være imødekommende har man bidt sig fast i, at der specielt har været klaget meget over de lange afstandes betydning for de ældre, og det er selvfølgelig altid noget. Lige nu ser det således ud til, at vi sikkert ender op med en lille skadestue uden rigtig lægebemanding samt enkelte senge - en løsning, der mere kommer til at ligne en slags plejehjem end et egentligt hospital.
Amtets svar taler om transportgener for enkelte grupper af borgere på Djursland, men at det hele kommer til at betyde BØVL for ALLE Djurslands-borgere - ja, det er ikke rigtigt trængt ind på de bonede gulve på Amtsgården. Der kan man slet ikke forestille sig, hvad det kommer til at betyde af øget både privat og Falck-transport, når man skal til at bringe, hente og besøge pårørende på de fjerne sygehuse. Mængden af spildtid kommer til at blive mangedoblet for den enkelte borger, og at tid er penge, véd vi jo allesammen, og det burde amtspolitikere også vide.
Vi bliver nu på Djursland sat i den situation, at vi udover vores amts- og statsskatter nu også skal til at betale med både BØVL, tid og penge, samtidig med at vi bliver efterladt med et stærkt foruroligende beredskab. På den måde bliver vi simpelt hen B-borgere i vores eget amt.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002