Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 18-11-2002
De praktiserende læger siger nej

Ifølge TV2 Østjyllands TV-avis har samtlige praktiserende læger på Djursland holdt et møde, hvor de har besluttet at sige pænt "nej tak" til amtets forslag om, at nogle af dem skulle bemande den akut-modtagelse, som amtet efterlader os med, hvis de nye spareplaner vedtages. Det er jo således, at amtspolitikerne for at imødegå de mange protester fra hele Djursland pusler med planer om at give os en slags skadestue, og den forestiller de sig kunne være bemandet med praktiserende læger.
Det vil de imidlertid overhovedet ikke høre tale om, og med slet skjult fryd udtrykte Bjarne Friis-Christensen fra Grenå på de øvrige praktiserende lægers vegne håb om og tro på, at det vil være umuligt at besætte disse lidet attraktive stillinger med læger udefra. Et sygehus i en så barberet udgave som dén, Århus Amt er i gang med at byde Grenå, mister fuldkommen sin tiltrækningskraft på kvalificeret personale.
Når de praktiserende læger på denne måde "driller" amtet, har det den dystre baggrund, at nedlæggelsen af sygehuset i Grenå smadrer sammenhængen mellem praktiserende læger-det nære sygehus (Grenå) og de store specialiserede afdelinger i de større byer - og tilbage igen over nærsygehuset, den praktiserende læge og til sidst i nogle tilfælde den kommunale hjemmepleje.

Skrevet af Rex
Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002