Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 18-11-2002
De 10 Bud for amtspolitikere

I et sidste forsøg på at komme ind under huden på amtspolitikerne, inden der (måske?) laves forlig på sygehusområdet i dag, har Charlotte Bjarnø fra Ørum skrevet en "samvittighedskontrakt", som hun har sendt til samtlige af amtets politikere. Hun skriver:

"Kære folkevalgte amtspolitiker

Jeg vil bede dig om, som det menneske du er, at læse nedenstående igennem og tage det til dig i dit hjerte og i din forstand.
Dernæst vil jeg bede dig om, som den ansvarlige politiker du er, at "skrive" under på dette og maile det til mig eller alternativt til hjemmesiden "idegruppen" i Grenaa, hvor dette brev er offentliggjort:

DE 10 BUD FOR AMTSPOLITIKERE I AARHUS AMT

1) Jeg er bevidst om, at mennesker på Djursland er lige så meget værd, som dem (mig) der bor tættere på en storby.

2) Jeg er bevidst om, at demonstrationen i Grenaa til første høring, hvor der kom 12.000 mennesker, er historisk, og at rigtig mange af deltagerne aldrig tidligere har fundet det nødvendigt at deltage i en protestdemonstration.

3) Jeg er bevidst om, at hvis spareplanerne føres ud i livet, får borgerne på Djursland 65 km. til nærmeste sygehus, hvilket er det længste i hele landet.

4) Jeg er bevidst om, at vejnettet mellem Grenaa og Randers samt Grenaa og Århus er utilstrækkeligt/elendigt.

5) Jeg er bevidst om, at en lægeambulance ved behov i Grenaa sagtens kan befinde sig i den anden ende af amtet, modsat Grenaa, og at de almindelige, men dygtige Falckreddere ikke må give medicin eller intubere.

6) Jeg er bevidst om, at ved at fusionere administrationen og evt. fødeafsnittet i Grenaa med Randers, kan der spares adskillige millioner.

7) Jeg er bevidst om, at Grenaa foretrækkes af mange udenamtslige patienter mht. nye hofter og knæ, fordi specialisterne og personalet i Grenaa er dygtige og har succes.

8) Jeg er bevidst om, at alt personale, som omplaceres i Randers eller Århus, vil få en arbejdsuge, der forlænges med 10 TIMER (i bil) pga. transport og deres udgifter ganske uforskyldt vil stige kraftigt.

9) Jeg er bevidst om, at hvis spareplanerne gennemføres, skal der indføres "Djurslandskat", svarende til den forringede service og øgede risiko for død.

10) Jeg er bevidst om, at JEG TIL EVIG TID VIL VÆRE ANSVARLIG FOR, HVAD JEG (BE)STEMMER VEDR.
LUKNING AF GRENAA SYGEHUS OG DJURSLANDS FREMTID.

Underskrevet:

Med venlig hilsen,
Charlotte Bjarnø
Ørum ved Grenaa.
Borger på Djursland og sygeplejerske på Grenaa Sygehus.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002