Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 15-11-02
Læserbrev: Vigtigt med tryghed

Lotte Elvej er hjemmesygeplejerske i Grenå, og hun har en kommentar til sygehuslukningen, affødt af et indlæg fra en sygeplejerske, som vi ikke har bragt her på NetNyt, men som man har kunnet læse i Aarhus Stiftstidende. Hun skriver:

"Efter at have læst læserbrevet fra sygeplejerske Dorthe Granslev Rafn d. 13. november vil jeg gerne støtte hendes argumenter.
Jeg har arbejdet som sygeplejerske i hjemmeplejen siden 1986. I mit arbejde har jeg været med til at passe utroligt mange alvorligt, kronisk syge og ikke mindst døende medborgere i eget hjem. Dette i tæt samarbejde med pårørende, den praktiserende læge og også ofte med en stamafdeling på Grenå sygehus. Vi kan heldigvis tilbyde pleje af de fleste i eget hjem p.g.a. vores døgnplejeordning. Men der er perioder i nogle plejeforløb, hvor den syge eller den pårørende har brug for et pusterum. Trygheden ved at vide, at man kan få et par dage på sygehuset til f.eks. væsketerapi eller justering af sin smertebehandling hjælper mange til at kunne overskue den sidste tid i eget hjem. Det er ofte et 24-timers arbejde for de pårørende at være med i plejen af alvorligt syge i eget hjem, så de kan have behov for et par dage med en god nattesøvn ind imellem. Som Dorthe også skriver, så er det ikke alle, der umiddelbart kan udskrives til hjemmeplejen lige her og nu efter en behandling på sygehus i Århus eller Randers.
Mange borgere med kroniske og ondartede sygdomme har et komplekst plejebehov. Her er det meget vigtigt, at såvel borgeren som de pårørende føler sig parate og trygge ved at blive udskrevet til eget hjem. Ikke alle véd, hvad døgnplejen står for, og hvad vi kan tilbyde.
Derfor er det meget vigtigt, at vi inden disse udskrivelser fortsat kan have vores udskrivningssamtaler på Grenå sygehus. Her mødes hjemmesygeplejersken med borgeren, de pårørende, sygehuslægen og den sygeplejerske, der har patienten i sin varetægt. Disse møder er meget vigtige, da de er med til at give borgeren en god og tryg udskrivelse.
Vi kan nå at få planlagt diverse hjælpemidler, der evt. kunne blive brug for, såsom elektrisk plejeseng og evt. nødkaldsordning. Sådanne møder er ikke mulige for borgere indlagt i Århus eller Randers, da der ikke er ressourcer til at køre den lange vej frem og tilbage. Så derfor er det meget vigtigt, at vi bevarer vore sengepladser her i Grenå, så vi kan fortsætte dette gode samarbejde og borgerne fortsat føle tryghed i deres sygdomsforløb."

Skrevet af Lotte Elvej fra Grenå i Randers Amtsavis d. 15. november

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002