Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 15-11-02
Debatoplæg: Forholdet borger/politiker

Lokalformand Knud Andersen fra Dansk Folkeparti ønsker med følgende indlæg at rejse en debat om borgernes muligheder for at få politikerne i tale. Han skriver:
"Der er blandt borgerne, generelt, en opgivende holding til det at komme igennem til politikerne med deres synspunkter, holdninger eller problemer.
Mange har en opgivende holdning til det politiske system. Det er den generelle opfattelse at politikerne ikke vil lytte, ikke er villige til at tage en debat, eller bare komme med nogle udtalelser, der i det mindste viser, at de ikke er sunket hen i total passivitet.
Men fortvivl ikke. Der findes en måde at komme igennem på.
Metoden heder spørgetiden. Den kan benyttes af enhver borger til et kommunalbestyrelsesmøde, er enkel at benytte og fremgangsmåden er som følgende:

1. Skriv et kortfattet spørgsmål.
2. Aflever det en uge før et kommunalbestyrelsesmøde på borgmesterkontoret, i to eksemplarer, et mærket til mundtlig besvarelse i salen, og et mærket til skriftelig besvarelse af borgmesteren og husk at få en kvittering. Det bedste er at få den person, der modtager spørgsmålet og stempler det med dato og underskrift, til at tage en fotokopi.

3. Ring til jeres lokale politiker, ham eller hende I har stemt på, eller har mest tillid til, og forklar at I har udformet et spørgsmål, og hvornår det kommer op.
Grunden er, at I ikke som spørger og/eller tilhører i salen, kan komme med kommentarer. Men det kan politikeren. Så nu kan I få svar på jeres spørgsmål, eller få af/bekræftet, om den politiker, eller parti I har stemt på, i det hele taget er noget at samle på og vil prøve på at gøre noget for jer.
Systemet er udformet så det i vid udstrækning tilgodeser politikere med udpræget hang til konfliktskyhed. De undgår direkte at skulle besvare, eller stå ansigt til ansigt, med evt. ubekvemme spørgsmål eller utilfredse borgere. De lever i anonymitet, tager helst ikke stilling til noget som helst, og begår således aldrig fejl. På valgmøderne kan de således fremstå med et uplettet ry, men er også, i beslutningsmæssig sammenhæng, totalt usynlige.
Kom op af stolene og spørg. Hvis der ikke kommer gang i debatten, og I får ting og sager frem i lyset, er det jeres egen skyld og kun jeres. Og for al del, kom væk fra den selvopgivende holdning, at det ikke kan nytte noget. Selvfølgelig kan det nytte, men det hele starter med dig, og ikke med naboen. Det er en god holdning at kunne sige: Jeg gjorde hvad jeg kunne. Jeg turde stå frem. Det er demokrati og værd at turde slå et slag for."

Indsendt til Nørre Djurs NetNyt med venlig hilsen fra
Knud Andersen.
Medlem af Nr-Djurs Kommunalbestyrelse
for Dansk Folkeparti.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002