Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 13-11-2002
Læserbrev: Lys over Djursland

Alice Brask fra Grenå har i sin egenskab af konservativ politiker været til partiets landsmøde. Herom skriver hun følgende, hvor hun slår til lyd for, at vi her på Djursland holder fast og bliver ved med at kæmpe for at holde vores truede område på landkortet:

"Den sidste lørdag i oktober var jeg på talerstolen på De Konservatives landsråd i Falkoner Center, København, og fremførte et opråb for Djursland og Danmarks yderområder. Tilskyndelsen var Djurslands situation og det seneste hug mod Grenå Centralsygehus: Produktionen på vores kendte og rentable "Gredana"-virksomhed er af den nye norske ejer flyttet til Nordnorge. Ca. 200 mennesker i Grenå er sendt ud i ledighed. Turen står for døren til Arla`s Grenå-mejeri for skimmeloste. Fiskerierhvervet og Fiskeriauktionen i Grenå har hårde tider.
Dommer-embedet er truet.
Politimester-embedet er truet.
Erhvervsskolerne, AMU-centret, VUC og andre uddannelsesinstitutioner er truede.
FOF og andre oplysningsforbund har fået det sværere.
Mols Linien er truet.
Der er trusler mod vores lufthavn.
Og det sidste chok: Grenå Centralsygehus!!!
Regionsplanen smuldrer.
Beredskabsplanen undergraves.
Beskæftigelsesmulighederne formindskes.
De enkelte Djurslands-kommuners mindre skatteprovenu bliver et problem.
Hvis nedsmeltningen fortsætter, får det alvorlige konsekvenser!!!! Djursland synker ned som reservat og yderkantsområde! Det ønsker vi ikke! Det vil vi ikke! Vi ønsker på Djursland ikke at leve af bloktilskud! Regeringen må se i øjnene, at skævvridningen i Danmark skal stoppes! Nu! Tak!!!
Den 4. november læser jeg så, at regeringens finanslovsaftale indeholder en "Pulje til geografiske yderområder" på 10 millioner kroner. Jeg blev helt varm om hjertet! Selv om beløbet ikke rækker alverden, så er selve anerkendelsen af, at landet altså har truede yderområder, slået fast! Godt! I dag vil jeg så ønske rigtig god rejse til Grenå By`s borgmester og 1. viceborgmester, som rejser til et møde med miljøminister Hans Christian Schmidt vedrørende en attraktiv byudvikling i Grenå. Held og lykke!
Selv om vi er hårdt truede på Djursland, er vi ikke kuede. Vi må stå vagt om vort sammenhold. Det er der behov for. Viljen har i den seneste tid været dokumenteret særdeles tydeligt og synligt. Tiden kræver forandringer, men vi bøjer ikke nakken. Ukuelighed, sammenhold og fightervilje skal være kendemærket for borgerne på Djursland."

Skrevet af De Konservative`s kredsformand i Grenå-kredsen, Alice Brask, i Grenå Bladet d. 12. november

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002