Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 13-11-2002
Miljøet får et løft ved SuperBrugsen

Hvad laver de håndværkere ved SuperBrugsens benzinstander i Glesborg? Det har læserne muligvis spurgt sig selv om i den seneste tid, og i dag giver vi dig forklaringen.

SVI_0004.jpg (9949 bytes)



Vi har spurgt uddeler Per Pedersen, og han fortæller til NetNyt, at man sådan set er i gang med at foregribe nogle skrappere miljøregler omkring tankanlæg, der kommer til at træde i kraft om et par år. Det gør man, fordi der i forvejen er gang i håndværkerarbejde i forbindelse med udvidelser af SuperBrugsen-butikken i Glesborg.
Vi skal ikke trætte vore læsere med en hel masse tekniske detaljer, men det korte af det lange er, at der i forbindelse med sådan et tankanlæg er nogle situationer, hvor der kan ske udsivninger til skade for miljøet. Det er disse gener, man nu prøver at gøre noget effektivt ved. Det handler om at give personalet bedre muligheder for at opdage i tide, når der sker udsivninger.
Grenå Bladet forklarer det på følgende måde:

"Tankene bliver forsynet med en niveaumåler, der gør det muligt løbende at overvåge væskestanden. Samtidig bliver tankene forsynet med en alarm, der aktiveres automatisk, hvis der skulle forsvinde væske fra tanken, uden at der sælges benzin fra anlægget.
Det betyder, at personalet kan skride ind med det samme, hvis der skulle opstå et brud, og inden en eventuel forurening får tid til at brede sig.
Tankene får ligeledes påmonteret en overfyldningssikring, som sikrer mod overløb, hvis tankvognen ved et uheld kommer til at fylde for meget i tanken. Der foretages også en tæthedsprøvning af olieudskilleren, som er den indretning, der renser olie og benzin fra anlæggets spildevand, inden det ledes i kloakken. Samtidig bliver olieudskilleren forsynet med en alarm, der sikrer, at udskilleren tømmes, inden olie- eller benzinrester kan slippe ud i kloak-systemet."

Arbejdet kan komme til at genere kunderne nogen tid endnu, men så skulle der ellers også være udsigt til et tip-top-benzinanlæg til glæde for både kunder og miljø, lover Per Pedersen.

Kilde: Grenå Bladet

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002