Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 13-11-2002
"Om igen", siger de ansatte

Det åbne brev, som NetNyt-redaktøren sendte rundt til amtsrådsmedlemmerne i sidste uge, var en opfordring til at prioritere Djurslands specielle situation så højt, at man for at redde et i forvejen alt for udsat yderkantsområde, måtte opgive den umulige "sygehuskabale" - en opfordring til at kaste håndklædet i ringen og gå i forhandling med Folketinget. Et forsøg fra vores side på at råbe politikerne op, inden de om få dage bestemmer sig til en politisk løsning, hvor ingen af de store partiers planer kommer i nærheden af det sygehus, vi ønsker i Grenå.
Det viser sig nu, fortæller Randers Amtsavis i dag, at nøjagtigt det samme forslag kommer i det høringssvar, som Den Amtskommunale Fællesrepræsentation har afleveret til Amtet. Organisationen tæller 32 underorganisationer, der tilsammen repræsenterer de 18.000 ansatte under Århus Amt, og deres høringssvar hviler på en samlet gennemgang af alle de henvendelser, der har været i anledning af lukningsplanerne.
Formand Else Kayser udtaler bl.a. til Amtsavisen/Stiften, at man opfordrer amtet til at søge en genforhandling af amternes økonomiske aftale med Folketinget. Hun finder det tvingende nødvendigt, at Folketinget råbes op og bliver tvunget til at tage et medansvar for de forfærdelige konsekvenser, som den stramme økonomi i amterne truer med at få.
Amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen er enig, men desværre mener han ikke, at der kan blive tale om en genforhandling nu. Det kan først ske ved den årlige forhandling til næste år mellem Folketing og Amtsrådsforening.

Skrevet af Rex
Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002