Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 13-11-2002
Gammel sygehusrotte tager bladet fra munden

Knud Erik Særkjær er i dag over 70, og han spiller ikke længere nogen aktiv politisk rolle. Det gjorde han imidlertid i mange år, bl.a. da han som Venstre-amtsrådsmedlem var formand for Sygehusudvalget. Særkjær var én af de virkeligt tunge drenge i Århus Amt, og i et indslag i TV2 Østjylllands TV-avis i aftes blandede han sig pludselig i den aktuelle sygehusdebat.
Med udgangspunkt i et klip fra 1997, hvor han fortalte om, hvordan Århus Amt gik imod strømmen og lavede en styrkelse af de små hospitaler i modsætning til de øvrige af landets amter, gik han kraftigt i rette med det nuværende Sygehusudvalg. Han fortalte om, hvordan Århus Amt for 5 år siden havde nedlagt de af de små sygehuse, som skulle nedlægges og herefter hævede Grenå til centralsygehusstatus.
Meningen med det var at gøre de små sygehuse til en aktiv del af det amtslige sygehusvæsen, med mulighed for måske ligefrem at kunne ekspandere. Han gjorde nu opmærksom på, at det nuværende forslag skærer så dybt i Grenå, at det kan vise sig umuligt at drive det videre. Knud Erik Særkjær mindede de nuværende politikere om, at der ligger en stor fare i at lave de store mastodont-sygehuse, som han mente, Rigshospitalet var et skræmmende eksempel på.
Sammenlægninger har det med at koste alt for meget i den sidste ende, var meldingen fra den tidligere sygehusformand, der altså på denne måde blander sig i debatten. Én af filosofierne i "hans" plan var, at det var billigere og mere rationelt at lade speciallægerne køre rundt og operere på de mindre steder, fremfor at lade patienterne herfra blive transporteret til de store byer. Det er nogenlunde det samme synspunkt, som personalet på Grenå Centralsygehus i disse dage forgæves forsøger at råbe amtspolitikerne op med.
Ærgerligt er det bare, at Knud Erik Særkjær i dag er uden politisk indflydelse, men det var da alligevel rart at høre et fornuftigt ord fra en gammel ræv.

Skrevet af Rex
Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002