Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 13-11-2002
SF`s alternative spareplan

I sidste uge skrev NetNyt-redaktøren et åbent brev til samtlige amtsrådspolitikere, og som den første har Bente Nielsen fra SF`s amtsrådsgruppe svaret. Hun gør opmærksom på, at hendes parti lige fra starten har meldt ud, at de er imod de voldsomme nedskæringer, der bl.a. rammer Grenå Sygehus. Selv om de med deres holden fast i en decentral model ligger langt fra de 2 store partiers forslag, holder de fast i, at SF-forslaget skal gennemarbejdes på lige fod med de andre forslag inden den næste politiske forhandling i Amtsrådet d. 18. november.
Bente Nielsen skriver følgende, hvor hun præsenterer forslaget:


"Silkeborg den 12. november 2002

SF's amtsrådsgruppe ønsker fortsat sine idéer omkring spareplan for sygehusområdet afprøvet ved de politiske forhandlinger mandag den 18. november.
Der er elementer i den oprindelige plan, som SF støtter, og der er positive forslag i både Socialdemokraternes og Venstres forslag. Men som jeg ser det, så lægger ingen af disse planer op til en tilstrækkelig rummelig og decentral model. Det er det, vi fortsat forsøger at påvirke.
SF har før stillet forslag om, at der skulle udarbejdes en alternativ spareplan, hvor man tog udgangspunkt i, at man med spareplanen fastholdt en decentral model, og at man ud fra dette grundlag fik udarbejdet en plan for, hvordan specialer kan fordeles og ikke kun samles omkring de største sygehuse i Århus-området. Det har der ikke været politisk vilje til, derfor har vi fortsat med at finde andre måder at spare på. Det er vores tidligere forslag, vi understreger indholdet af.
SF's forslag bygger bl.a. på:
Specialafdelinger til dér, hvor opgaveløsningen kræver specialbehandling og en plan for, hvordan specialerne fremover ønskes udviklet og fordelt. Øget netværks-samarbejde mellem de forskellige sygehuse med en lige adgang til udviklingsmuligheder for alle vores sygehuse.
Konkret foreslår vi:
- at Samsø sygehus bevares med udgangspunkt i sygehusets egen alternative spareplan

- at Odder Centralsygehus fortsat har:
1 medicinsk afdeling, der kan dække lokalområdets behov for akutbehandling, efterbehandling og genoptræning.
1 evt. 2 kirurgiske afdelinger, der både kan tage sig af det akutte og planlagte.
1 fødeafdeling med fortsat tæt samarbejde med Skejby. Behovet for antal senge undersøges.
1 sygeplejevisiteret skadestue med aftenåbning til kl. 22.00, alternative åbningstider undersøges, evt. som eftermiddags- & aftenåbning.

- at Grenå Centralsygehus fortsat har:
1-2 medicinske afdelinger, der kan dække lokalområdets behov for akutbehandling, efterbehandling og genoptræning
- 1 skadestue med døgnåbning
- at det undersøges, hvor mange afdelinger og med hvilke specialer i kirurgi, der skal være for at kunne behandle akutte patienter, udføre planlagte operationer samt betjene skadestue & beredskabssamarbejdet med Grenå.


- at Silkeborg centralsygehus bevarer sin børneafdeling, alternativt at den flyttes til Skejby
- at der udbygges på Skejby frem for på Å.K.H. ved opgaveændringer og specialefordeling
- at evt. salg af Amtssygehusets bygninger bliver med klausul om forbud imod etablering af konkurrerende sygehusdrift, samt en bedømmelse af tidsplan og økonomi for gen-etablering af Amtssygehusets behandlingskapacitet. Herunder hvilke funktioner kan understøtte en fortsat sygehusdrift uden for Århus.
- at der iværksættes et projekt om udvikling af sundhedscenter og ordinær sygehusdrift, dækkende muligheden for at både store og mindre sygehuse kan medvirke.
- at Hospice både kan være via sygehussamarbejde og via samarbejde med patientforeninger
- at der udarbejdes en plan for brug af alternativ behandling som ligeværdigt tilbud.
- at der udarbejdes en plan for, hvordan evt. manglende kapacitet på det medicinske løses.

SF ønsker forandring, fornyelse, kvalitet og spareplan med vægt på lighed gennem nærhed."
Indsendt til Nørre Djurs NetNyt af
Bente Nielsen, SF's gruppeformand i Århus amtsråd.
Yderligere oplysninger kan fås på
telf. 86 82 22 91 eller
telf.40 19 86 82

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002