Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 12-11-2002
Jamen, vi får da i det mindste en skadestue!

Mange borgere har fået den opfattelse, at alle protesterne dog har haft den effekt, at vi da i det mindste får den skadestue, vi så gerne vil bevare. I det følgende advarer personalet i Grenå borgerne imod at hænge deres hat på det - dertil er amtets planer alt for luftige og modstridende:

"Emne: Oplysning til Djurslands borgere.

Efter de seneste udspil fra politikerne i Århus Amtsråd - tegner der sig et uklart billede af den fremtidige skadestuefunktion på Grenaa Centralsygehus (GC) - for befolkningen på Djursland. I dag er hele modtagefunktionen samlet i kælderetagen på GC - det betyder at alle patienter til skadestuen og indlæggelse , både acutte og planlagte kommer via os.
Ifølge de nye forslag fra amtets politikere vil det fremover foregå ganske anderledes , idet alle patienter der ringer 112 bliver kørt forbi GC !
Det gælder astmapatienten , barnet med fremmedlegeme i halsen, patienten med blodprop i hjertet eller hjertestop, den unge mand med meningittis, arbejdsskaden og kemikalieulykken fra en af fabrikkerne , drukneulykken - ja alle 112 opkald , har en køretur på 60 km foran sig , de fleste i Falckambulance nogle få i lægeambulance!!
Desuden er der mange patienter der henvender sig direkte på Skadestuen/modtagelsen - hvem skal håndtere denne opgave såfremt vi ikke får et beredskab der er fagligt forsvarligt ?
Hvad med alle vore turister, hvorledes skal de kunne finde rundt i denne organisation?
En forudsætning for at skadestue/modtagefunktionen vil overleve mere end 2 år, er at der fra politisk side, gives ressourcer til en faglig forsvarlig standard .
Det skal være en arbejdsplads hvor fagligheden er på plads, hvor der er arbejdsglæde og visioner, hvor nye medarbejdere kan tiltrækkes og fastholdes, og hvor borgerne på Djursland får det de efterlyser, nemlig en kompetent primær behandling på det lokale sygehus, uanset katagori af sygdom/skade/ulykke.
Først herefter skal det afgøres om patienten kan færdigbehandles på GC, eller skal overflyttes til en specialafdeling på et af amtets øvrige sygehuse.
Øvelsen må være i disse tider med "speciallægemangel" - at der kun ligger patienter på specialafdelinger, hvor specialistviden gør en forskel mht behandling og helbredelse. Husk på at vi i forvejen færdigbehandler 80% af alle patienter der kommer på GC - kun 20% overflyttes til specialafdelinger."

Med Venlig Hilsen Mette Kirk. Koordinator Støttegruppen Grenaa Centralsygehus.

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002