Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 12-11-2002
Spørgsmål fra sygehuspersonalet

Personalet på Grenå Centralsygehus har fingeren på pulsen, når det handler om de mere præcise faglige ulemper ved amtets lukningsplaner. Men de får ingen dialog ud af alle deres anstrengelser, for politikerne er ikke så glade for at tale med dem, der kæmper for deres arbejdsplads.
Der er dog så mange alvorlige spørgsmål, politikerne på denne måde taler sig udenom, at personalet alligevel fortsætter forsøget på at få nogle brugbare svar ud af amtsrådsmedlemmerne:


"Vi henvender os igen, fordi vi stadig ikke har fået tilfredsstillende svar på hvordan Århus Amt vil leve op til sit ansvar som sygehusejer overfor den djurslandske befolkning.
Nu spørger vi jer direkte og forventer at få uddybende og tilfredsstillende svar på følgende spørgsmål:
Kan amtet garantere

at blodprops eller hjerneblødningspatienter vil kunne opnå tilfredsstillende prognoser, når de er henvist til efter alarmeringstidspunktet at skulle vente på lægeambulance, eller hvis de i almindelig ambulance først skal transporteres omkring 65 - 70 km uden forbehandling, før de ankommer til en udbygget akutafdeling på et sygehus?

At den lange ventetid og transporttid i den sidste ende ikke kommer til at koste menneskeliv.

At patienter med pludseligt opståede kraftige blødninger eller fødende kvinder med moderkageløsninger bliver sat i livstruende situationer, fordi der går for lang tid inden de kan komme under kvalificeret behandling?

At mennesker, der kommer ud for alvorlige ulykker kan komme tilstrækkelig hurtigt under behandling, således at der ikke mistes liv eller førlighed i et omfang, som kunne have været undgået, hvis de pågældende havde kunnet blive behandlet på Grenaa Centralsygehus?

At indlagte patienter sygehuset i Grenaa på grund af situationsforværring ikke mister liv eller førlighed fordi de skal vente for længe på anæstesiologisk assistance fra en lægeambulance.

At unge mennesker med meningitis, der har brug for hurtig hjælp ikke kommer til at vente for længe, således at de mister livet eller får varig hjerneskade.

At alle 112 opkald med forsvarlighed kan ledes uden om Grenaa Centralsygehus, selv om det drejer sig om alvorligt syge patienter, der transporteres i ustabiliseret tilstand, uden at det kommer til at koste liv eller førlighed

At mennesker med åndedrætsbesvær kan få så hurtig hjælp, at det ikke vil koste liv eller førlighed?

At folk, der falder om på gaden, kan få en tilstrækkelig hurtig diagnosticering og derefter tilstrækkelig hurtig akuthjælp, således at det ikke i unødigt omfang kommer til at koste liv eller førlighed?

At skadestuepatienter, der køres til behandling i enten Århus eller Randers får en mulighed for betalt hjemtransport?

Vil sundhedsudvalget vedgå, at amtets udlægning af DANAMI 2 undersøgelsen vedr. blodpropper er forkert, og dermed ikke forsvarlig , og at den af samme grund ikke kan bruges som grundlag til at skabe et forsvarligt behandlingsforløb for omtalte lidelse ?
Hvis ja, hvem er jeres rådgivere så? Navne udbedes venligst.
Hvis nej, hvordan kan i tage så meget fejl på et så vigtigt område?

Hvis I mener, at jeres forslag er korrekte og uden større risiko for Djurslands befolkning, hvilke undersøgelser og specialistudtalelser ligger da til grund for jeres antagelse?

Husk også stadig på, at 80 % af alle lidelser kan behandles på de mindre sygehuse , og at disse patienter således ikke belaster specialistsygehusene. Desuden er behandlingen på de mindre sygehuse billigere end den tilsvarende behandling på mastodontsygehusene."

Skrevet til Århus Amtsråd af personalet på Grenå Centralsygehus
Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002