Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 06-11-2002
Læserbrev: Et regulært svar

Forleden bragte vi et skarpt angreb på Alice Brask fra Grenå, der i sin egenskab af næstformand i det såkaldte Brugerråd for amtets sygehuse i fjernsynet fremlagde et længe ventet høringssvar herfra, som stort set bakkede amtet op. Det kunne manden ikke forstå en lyd af og spurgte, hvilke patienter hun dog repræsenterede. Hertil svarer Alice Brask:

"Tak til Poul Ovesen for interessen for Århus Amts Sygehusbrugerråd og min person.
Sygehusbrugerrådet består af 10 lægpersoner.
Hvert fjerde år efter offentlig avertering kan patientforeninger og en række organisationer indsende navne til Århus Amtsråd. Her er jeg indstillet af Altzheimer-foreningen.
Blandt de indstillede udpeger amtsrådet så to håndfulde almindelige borgere, som til sammen skal udgøre Århus Amts Sygehusbrugerråd.
I foråret blev jeg af rådets medlemmer valgt som næstformand.
Sygehusbrugerrådet behandler udelukkende spørgsmål af generel og principiel karakter. Aldrig enkeltsager. Rådet kan udtale sig om de sagsområder, som Århus Amts Sundhedsudvalg og Århus Amtsråd forelægger for "Rådet".
Desuden kan vi udtale os om sagsområder, som rådet på eget initiativ tager op til vurdering.
Vederlagsfrit arbejder rådet i fællesskab intenst og flittigt med mange facetter inden for sygehusenes arbejdsområder: sundhedsplanen, "det gode patientforløb", "den gode udskrivning", tilfredshedsundersøgelser, ambulanceplan, patienttransport, kost og forplejning, lægebehandling af patienters sygdomme af almen og speciel art, genoptræning…….emnerækken er lang.
Rådet udtaler sig til Sundhedsudvalget og offentligt. Over 12 år har Sygehusbrugerrådet aflagt visit på samtlige sygehuse, inklusiv Hammel Neuro-center samt deltaget i og været medarrangør af temadage.
Her er vi læg-indslaget mellem alle de professionelle. Alle rådets referater og udtalelser tilgår alle sundhedsudvalgets medlemmer. Hvert år er Sygehusbrugerrådet inviteret til møde med Århus Amts Sygehusudvalg. Det glæder rådet, at der bliver lyttet til os.
Vedrørende nærværende "Forslag til realisering af besparelser i Århus Amts sygehusvæsen" var rådet på listen over indbudte til at komme med høringssvar.
Rådets præmis var, at vi skulle forholde os til samtlige hovedspørgsmål og respektere rammerne.
Høringssvaret skulle udelukkende omfatte, hvad alle kunne blive enige om.
Det var en svær disciplin. Arbejdet varede to drøje dage.
Ved høringsfristens udløb var medierne på stikkerne. Formanden havde forfald, så det blev næstformanden, der loyalt tog over på det samlede Sygehusbrugerråds vegne. Sådan!
Kære Poul Ovesen. Jeg deltog ikke i TV2`s høring. TV-interviewet foregik i ro og mag i mit hjem, og det blev kraftigt beskåret. Desværre. Dine citater er falskt hægtet på dine formodentligt gode forventninger.
Den Alice, du kender som grenaaenser, har kæmpet bravt for Grenå Centralsygehus mange steder, også internt i Sygehusbrugerrådet. Håndslag på det. Det er der mange i byen, der ved og med god grund forventede. I TV-indslaget skulle jeg være loyal næstformand for Sygehusbrugerrådets forpligtende fællesskab.
Min personlige frihed har fået fuld skrue gennem andre kanaler og i andre sammenhænge. Håndslag på det. Det er der også mange i byen, der ved."

Skrevet af Alice Brask fra Grenå i Grenå Bladet d. 5. november

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002