Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 05-11-2002
Åbent Brev til amtsrådspolitikerne

NetNyt-redaktøren har skrevet så meget om sygehuslukninger i den sidste månedstid, at han har helt sved på panden. Normalt er han en forsigtig mand, der gør alt for at dele sol og vind lige, men den truende hospitalslukning har tirret ham så meget, at han har ladet sine egne holdninger få næsten frit spil. Vi håber, læserne bærer over med ham, og forstår, at det drejer sig om en helt eksceptionel situation.
Heller ikke i dag kan vi slippe sygehussagen, for mere og mere tyder desværre på, at Grenå er i gang med at blive sorteper. Længe så det ud til, at Grenå og Samsø ville få lov at beholde, hvad man kan kalde et "rimeligt" sygehus, men da politikerne nu ser ud til at skulle give indrømmelser også til Odder, er der ved at være lagt op til allerhøjest en skadestue med ganske få senge på Djursland og måske ikke engang dét!
Det har fået vores redaktør til at skrive et kort opråb til amtspolitikerne, der også vil blive sendt som læserbrev til avisen:


Kære amtspolitikere!
I er i gang med en meget vanskelig øvelse, nemlig at lave en sammenhængende og fremtidssikret sygehusplan i Århus Amt, og jeg er som borger lige så interesseret som jer i, at det mere specielle samles i de store byer.
Lige så sikker er jeg på, at det er nødvendigt at bevare i alt fald nogle af de små sygehuse for at sikre akutberedskab og sengepladser til de ældre og til før- og efterbehandling efter operationer, specielt i de områder, der ligger længst fra de store byer!
Den samme tankegang gjorde, at I sidste år sikrede Grenå status som centerby for Djursland i Regionsplan 2001.
I lagde jeres fiberring tværs over Djursland for at sikre Djurslands eneste sygehus en plads i det fremtidige amtslige sygehusvæsen!
I Århus Amt får I meget ros for, at I tør går forrest i den nødvendige sanering af små sygehuse, men samtidig har de mange protester ført til en anerkendelse af Samsø som et sted med helt specielle problemer.
Nu mangler vi bare en lignende erkendelse af Djursland som et yderst følsomt udkantsområde.
Vore lokale politikere, bl.a. Jan Petersen og Gert Schou, har måske ikke sagt det tydeligt nok, når de siger: "Dette kan blive dødsstødet for Djursland", og det kan måske være én af grundene til, at I ikke er helt klare over sagens alvor.
Jeg og 48.000 andre borgere på Djursland véd med sikkerhed, at det bliver enden på store dele af Djursland som bosætningssted, og at vi bliver hægtet af udviklingen.
Det ser rigtig godt ud med Rønde som "whiskybælte" til Århus, men den går ikke i Nørre Djurs for eksempel.
Nørre Djurs er én af landets fem fattigste kommuner, men i tæt samarbejde med Indenrigsministeriet er vi langsomt ved at komme på fode. Staten er således vore medspillere, og det er amtet også, ifølge ovennævnte regionsplan.
I sidste uge var der debat i Folketinget om fremtidens sygehusvæsen, hvor sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen slog fast, at nok skal der nedlægges små sygehuse, men det gælder ikke alle! Der skal nemlig være et samspil mellem de store og de små, og den kommende tids debat skal vise, hvilke små sygehuse der skal overleve!
Her må de sygehuse, der ligger længst væk fra storbyerne, naturligt være de overlevende, men når man om få år når til denne konklusion, har I allerede nedlagt det i Grenå!
I skal vide, at ingen af de 2 nyligt offentliggjorte Plan B`er lever op til forventningerne hos de 48.000 djurslændinge, der har protesteret. Og læg vel mærke til, at alt dette er sagt udfra kolde og kyniske facts, og ikke udfra følelsmæssigt styrede argumenter.
Min "private" Plan B ligger nærmere på den, Grenå Centralsygehus har fremlagt, men den kræver, at I "giver nye kort" endnu engang. Giver den jer for store problemer med finansieringen, må I simpelthen banke på Folketingets dør.
Skrevet som åbent brev til medlemmerne af Århus Amtsråd af Rex Jensen, redaktør, Nørre Djurs Net

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002