Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 01-11-2002
Høringssvar fra borgmestrene til amtet

Også indenfor erhvervs- og iværksætterområdet har Århus Amt planer om at spare penge, og dette har i lighed med hospitalsplanerne været i høring hos de berørte parter. Borgmestrene på Djursland er ikke glade for tankerne, som betyder endnu en forringelse af forholdene i vores hårdt prøvede område, og de har givet følgende høringssvar:

"Høringssvar vedr. Erhvervsudvalgets prioriterings- og spareplan 2004

Erhvervsudvalget skal fremlægge forslag til omprioriteringer og besparelser i 2004 for i alt 10,7 mill. kr. Erhvervsudvalget har som konsekvens heraf udarbejdet et forslag til omstillinger og besparelser på dette beløb.
Kommunerne på Djursland har følgende bemærkninger til administrationens forslag til omstillinger og besparelser.
Kommunerne noterer med tilfredshed, at de hidtidige tilskud fra Århus Amt til hhv. DUR og KUR opretholdes, og at amtet fortsat vil varetage administration og koordination i forhold til disse organer. Kommunerne noterer endvidere med tilfredshed, at det direkte tilskud til Iværksætterkontaktpunkterne, herunder Iværksætterkontaktpunktets aktiviteter på Djursland og i Kronjylland, opretholdes i det hidtidige omfang.
Kommunerne på Djursland har bemærket, at administrationen foreslår at nedlægge dele af TIC og Center for Virksomhedsudvikling, samt at det er tanken at oprette en ny enhed mellem de to organisationer. Kommunerne ser med bekymring på den påtænkte nednormering af CVU på 8 stillinger, idet det er opfattelsen, at CVU`s aktiviteter for iværksættere og små og mellemstore virksomheder har stor betydning for den høje grad af etablering af nye virksomheder og for deres overlevelse i Århus Amt.
Kommunerne har i øvrigt bemærket, at besparelserne i administrationens forslag fortrinsvis rammer det "udførende led", CVU og TIC, der dels er kendetegnet ved en høj grad af direkte virksomhedskontakt, dels fungerer som et efftektivt bagland og videnscenter for bl.a. medarbejderne i Djurslands Erhvervsråd. Det er derfor kommunernes opfattelse, at den påtænkte besparelse vil medføre en betydelig forringelse af den hidtidige service overfor virksomhederne på Djursland.
Kommunerne skal tilføje, at såfremt der oprettes en sådan ny enhed, må det være naturligt, at de hidtidige iværksætteraktiviteter og herunder Iværksætterkontaktpunktet placeres i denne enhed.
Kommunerne har endelig konstateret, at Landdistriktspuljen reduceres fra 800.000 kr. til 400.000 kr. Det finder vi meget beklageligt, idet puljen netop er beregnet til at give tilskud til modning og udvikling af lokale idéer og initiativer forud for ansøgninger til større nationale og internationale puljer. Kommunerne finder, at puljen har betydning for erhvervsudviklingen på Djursland og skal anbefale, at Landdistriktspuljen opretholdes."

Høringssvaret er underskrevet af de 8 borgmestre på Djursland, inklusive Jens Peter Jellesen fra Nørre Djurs

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002