Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 31-10-2002
Læserbrev: Grov nedskæring.....

Vi har snart bragt så mange læserindlæg om de foreslåede sygehuslukninger, og adskillige af dem har været skrevet af "udlændinge" (altså ikke-nørre djursere) for at få så mange aspekter med af de forskellige følgevirkninger af den foreslåede sygehusplan som muligt. Det vil vi også fortsætte med lidt endnu, men indlæg fra lokale vil stadig blive bragt, selvom de måske berører sider af sagen, som ellers allerede er belyst.
Således bringer vi i dag et brev fra en sygehusansat, der til daglig bor i Karlby:


"Jeg er ansat på Grenå Centralsygehus og er meget vred og frustreret over amtets planer for os her på Djursland. Jeg tænker ikke kun på mit job, men på hele befolkningens vé og vel.
Hvad vil der ske med den patient, der har brug for akut operation p.g.a. blødende mavesår, perforeret blindtarm, moderkageløsning med risiko for tab af moder og barn, blodprop, trafikuheld, ja, jeg kunne blive ved med akut sygdom.
Men der er også de patienter, som har brug for at have en åben indlæggelse p.g.a. evt. kræft eller anden sygdom, der gør, at det tit og ofte har brug for væskeregulering, blodtransfusion, smertebehandling, sårbehandling eller lign. For disse er det mere trygt og lettere at komme til et sygehus i deres nærmiljø end i storbyerne, hvor de risikerer gangplads. Hvor skal alle vore patienter være, når storbyerne i forvejen er overbelastet.
Vi modtager dagligt patienter fra de større sygehuse, som har gennemgået en større specialoperation eller behandling, men som er for dårlige at udskrive til hjemmet, selv med hjælp fra hjemmeplejen.
De overflyttes derfor til nærsygehuset for at skulle have videre pleje og behandling, inden de kan udskrives endeligt.
Vi kan også blive for specialiserede, for selv om man har et brækket ben, kan man også fejle noget med hjertet, eller selvom man er lungesyg, kan man få ondt i maven og behøve akut operation.
Så alt andet lige er der brug for specialister, men så sandelig også for dygtige generalister, som kan se den hele patient og ikke kun en enkelt sygdom.
Dette synes jeg, at vi i Grenå formår.
På lægesiden har vi flere dygtige læger både kirurgiske og medicinske, men ligeledes på sygeplejesiden har vi på hver enkelt afdeling udpeget funktioner, såsom diabetes, inkontinens, sårpleje, stomi, smerter, apoplexi, hjerte og mange flere for netop at kunne yde specialistpleje og -behandling.
Har politikerne egentlig tænkt og regnet på, hvad det vil koste med den øgede trafik, belastning af vejnet, øget CO2-udslip på bekostning af miljøet, øget risiko for færdselsuheld (vi skal jo som oftest møde kl. 7.00, og institutionerne åbner først kl. 6.30) - tænk på de fartoverskridelser, der kommer ud af det, når man skal køre minimum 60 km på ca. 20 min. Jah, Falck får i hvert fald travlt.
Grenå Centralsygehus må og skal bevares."

Skrevet af sygeplejerske på Grenå Centralsygehus, Dorthe Granslev Rafn fra Karlby, i Randers Amtsavis torsdag d. 31. oktober

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002