Dagens Nyheder på Nørre Djurs Net - 31-10-2002
Spændende debut i Grenå

En trio med stærke rødder i Nørre Djurs giver i aften deres første offentlige optræden på Kulturhuset Pavillonen i Grenå. De kalder sig De Tre Visemænd - den ene er den knalddygtige korleder Ole Wierød fra Nørre Djurs, den anden er den tidligere Gjerrild-boer Stig Holsting, og i dag kan du læse, hvad Grenå Bladet skriver om begivenheden.

 

stig holsting 4 fv.jpg (8645 bytes)

"Torsdag d. 31. oktober vil det være muligt i Kulturhuset Pavillonen at opleve premieren på en nyskabelse i dansk musikliv - eller måske rettere en musikalsk-litterær premiere. Den dag præsenterer De 3 Visemænd sig for første gang for publikum med en bred vifte af danske viser - sunget og reciteret og bundet sammen med kommentarer - alt ledsaget af guitar, blokfløjte og/eller klaver. Ganske vist havde trioen sin første optræden i Århus Domkirke for 3 uger siden, men da det skete for en indbudt forsamling, kan man ikke godt kalde den for en offentlig premiere.
Navnet De 3 Visemænd dækker over: sangeren Morten Kold, komponisten og musikeren Ole Irenæus Wierød og digteren Stig Holsting, og det er alene trioens egne værker, der vil blive fremført, d.v.s. Stig Holsting har skrevet alle teksterne og Ole Wierød alle melodierne.
Alle tre vil i forvejen være kendt af mange inden for hver deres virkefelt, hvad enten det er musiklivet eller litteraturen. Morten Kold har en lang sangerkarriere bag sig, bl.a. inden for barokmusik, og Ole Wierød har virket i mange år som orkester- og korleder. Stig Holsting har også et kulturhistorisk forfatterskab bag sig. De 3 Visemænd er godt i gang med at promovere sig i det danske musikliv og har til dette formål indspillet en (Demo-) CD, som publikum vil blive præsenteret for ved koncerten.
Aftenens program hedder SALTE TÅRER, og det skal for en ordens skyld bemærkes, at det ikke skal forstås helt bogstaveligt, idet der er tale om et sørgmuntert program, hvor mange af livets store og små træk vil komme under behandling. Publikum vil således blive taget med rundt i et bredt udsnit af det menneskelige univers, ofte ved brug af metaforer hentede fra dyrelivet, og enhver vil utvivlsomt kunne finde sig selv i mange af teksterne. Så - for en sikkerheds skyld - bør man tage en pakke Kleenex med i lommen.
Aftenens program markerer samtidig den årlige Spil Dansk-Dag, som KODA indførte sidste år, og som skal understrege ønsket om at fremme dansk sang. De 3 Visemænd er de eneste, som markerer denne dag i Grenå."
Således skrev Grenå Bladet d. 29. oktober

Redigeret af Rex, redaktion 11.

[ Alle dagens artikler | Arkiv oversigt ]

© Nørre Djurs Net 2002